Singurul sfat pe care să-l aplici când mănânci, doar așa scapi de îngrășare

Trucul antiingrasare. Cea mai bună soluție pentru a nu mai acumula kilograme nedorite este să măncânci conștient, scrie realitatea.net, citat de mesaj.md

Trucul antiîngrășare cel mai des recomandat este mâncatul conștient presupune evitarea cosumului de alimente atunci când nu ne este cu adevărat foame.

În esență, mâncatul conștient înseamnă a privi mai atent relația cu alimentele. Este vorba de a fi conștient de modul în care te simți când consumi anumite alimente, într-un anumit momentul și întrn-un anumit context.

Specialiștii spun prespune și o mai mare atenție acordată surselor alimentelor și efectelor producerii lor lor asupra mediului. În plus, ar trebui să ne asigurăm că ne este foame și poftă de acele alimente înainte de a mânca.

Dacă nu reușim să mâncăm mai încet și mai conștient, ar trebui să începem prin a ne concentra doar la gustul și textura produselor. Asta ne va ajuta să alungăm gândurile care ne-ar putea consuma energie inutil în timpul mesei.

Pentru a pune în practică trucul antiîngrășare, în primul rând ar trebui să nu mai mâncăm când ne simțim nervoși, emoționați, agitați, sau plictisiți.

Trucul antiîngrășare nu este greu de respectat. Ar trebui să acordăm mai multă atenție celor trei mese principale. Să ne așezăm efectiv la masă, să nu mâncăm pe fugă și să nu ne lăsăm distrași de televizor sau de telefonul mobil.

Asta înseamnă că nu este indicat să mai luăm gustări când ne uităm la un film, de exemplu, deoarece atunci când atenția ne este distrasă de diverși factori, nu mai ținem evidența cantității de alimente consumate.

Nu în ultimul rând, nutriționiștii spun că sunt mari șanse să mâncăm când ne este, de fapt, sete. Dacă ne aflăm într-o perioadă stresată care nu ne mai permite să ne concentrăm asupra propriilor nevoi s-ar putea chiar să nu facem diferența dintre foame și sete.

Trucul antiîngrășare privind mâncatul conștient presupune și să renunțăm la a mai lua prânzul la birou, în timp ce lucrăm, întrucât acest obicei nu este deloc prietenul siluetei.

sursa și foto: mesaj.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.