Specialist italian în Boli Infecțioase demolează Apocalipsa mult așteptată: „Catastrofiştii vor fi dezamăgiți. Iată tot adevărul despre infecții”

foto: italia24h.news

Aflat direct în lupta cu temutul virus, Matteo Bassetti, profesor de boli infecțioase al Universității din Genova și director al Clinicii de Boli Infecțioase a spitalului San Martino din Genova, pare că nu doreşte să calmeze controversele privind gravitatea cazurilor de coronavirus din Italia.

Astfel, pe pagina sa de Facebook, cunoscutul specialist în boli infecțioase aruncă mai multe săgeţi împotriva tuturor experților care au prevăzut o creștere a cazurilor și a deceselor, scrie Il Giornale, citat de evz.ro.

„Continuă să se înregistreze o scădere rapidă a cazurilor spitalizate de Covid-19, atât în secţiile de resuscitare, cât și în celelalte, cu un număr atât de mic cum nu s-a mai văzut de la începutul lunii martie. Catastrofiștii și pesimiștii de care Italia a fost și continuă să fie plină nu vor fi mulțumiți de aceste date.

Ca de altfel şi mulți dintre colegii mei. Să nu uităm, de altfel, că aceste cifre încurajatoare, atât cele ale bolnavilor, cât și ale persoanelor asimptomatice, sunt cele post-redeschidere (4 mai-18 mai-3 iunie). De unde constatăm că mult temuta şi eronat profetizata creştere a numărului contagierilor nu a avut loc”.

Pe lângă faptul că subiecții care ajung în spital în ultimele săptămâni au o complexitate mult mai mică a bolii decât în trecut. Acum, pacienții nu mai trebuie spitalizați în secții de terapie intensivă. Cu tot respectul față de cei care au susținut mereu tezele catastrofale. Medicul a spus cândva, în luna februarie că  „a muri pentru CoronaVirus este un lucru, a muri cu CoronaVirus este altul. „

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.