”Spiritul nostru determină existența noastră. Sănătatea este în cap, nu în farmacie”

foto: web.facebook.com

Alexander Sviyash este un scriitor și psiholog unic. El este autorul numeroaselor cărți cu un număr record de exemplare. A dezvoltat metoda unei vieți fără conflicte și de succes „Calea rezonabilă”, conform căreia totul în viață depinde numai de om și de gândurile sale.

Iată câteva gânduri înțelepte de la renumitul psiholog rus!

1.Cine a spus că omul trebuie să aibă neapărat o familie? Acesta este un mit. Un burlac fericit arată mult mai bine decât un cuplu nefericit, în care ambii suferă și se chinuiesc reciproc.
2.Simte-te astăzi că ești cel, care dorești să fii mâine.
3.Dacă ai un sentiment de dragoste pentru o persoană, ea nu îți datorează nimic!

4.Omul singur își construiește în jurul său un gard imens din aceste „nu e permis”, „nu pot”, „este imposibil”. Apoi se uită peste acest gard și îi invidiază pe cei care trăiesc în libertate.
5.Spiritul nostru determină existența noastră. Sănătatea este în cap, nu în farmacie!
6.Dacă încerci să înțelegi semnificația tuturor evenimentelor care ți se întâmplă, atunci te poți trezi foarte repede la o vizită la psihiatru.

7.Mai întâi ne imaginăm, cum ar trebui să se comporte alți oameni. Apoi, ne dăm seama că ei nu se comportă deloc așa. Și ne supărăm din cauza asta. Acest lucru este normal, căci la casa de nebuni se întâmplă lucruri și mai bizare.

8.Fiecare persoană își inventează o serie de defecte, apoi ani de zile suferă din cauza lor. Ei bine, e și asta o ocupație.

9.Gândurile noastre sunt cel mai creativ element al lumii noastre. Nici mâinile omenești, nici banii nu sunt capabili să creeze atât de mult cât creează gândurile.

10.Lasă-ți iubitul (sau iubita) să se plimbe pe lungimea maximă a lesei – este cea mai rezistentă.

11.Bărbatul ideal este cineva, pe cine cunoștea soția ta până când s-a căsătorit cu tine.

12.Organismul nostru nu este un rezervor pentru deșeurile emoționale. El încearcă să lupte cu ele, apoi renunță. Boala este o formă de protest a organismului împotriva faptului că ai făcut o gunoiște din el.

13.Să fii pe placul tuturor este o sarcină aproape imposibilă. Cel puțin cât încă ești în viață.

14.De obicei, uităm repede de succesele noastre și ne concentrăm pe eșecuri. Acest lucru este greșit. Trebuie să ținem minte mereu de realizările noastre – ele ne dau puterea de a cuceri înălțimi noi.

15.Viața nu poate fi nici corectă, nici nedreaptă, deoarece totul în ea are cauze și un efecte.

Sursa:Povestiri

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.