Starețul Tadei dezvăluie secretele unei vieți liniștite și sănătoase: „Cum îți sunt gândurile, așa și viața”. Putem să avem o legatură sau să intrăm în contact cu cei dragi nouă, plecați la Domnul?

foto: Doxologia

Staretul Tadei dezvaluie secretele unei vieti linistite si sanatoase: „Cum iti sunt gandurile, asa iti este si viata”

1. Boala este o avertizare a omului ca nu este pe drumul cel bun.

2. Omul trebuie sa isi gaseasca pacea interioara, trebuie sa se linisteasca. Daca se linisteste fizic si psihic, iata (aceasta este) mantuirea lui.Cand omul este linistit, sistemul nervos se relaxeaza si atunci totul ii este usor.

3. Omul e legat de lumea intreaga. Viata este una singura. Noi suntem legati prin energie Dumnezeiasca Unul este izvorul vietii, Care este pretutindeni si le tine pe toate.

4. Omul trebuie sa se supuna Voii lui Dumnezeu dupa cum ii este lui randuit. Sa fie multumit, sa dea slava lui Dumnezeu pentru toate.

5. Dumnezeu este pretutindeni prezent. Cand firea omeneasca isi vine in sine si se linisteste cu adevarat, o mare energie dumnezeiasca poate sa fie lucratoare prin firea omeneasca. Dumnezeu este viata si energie, si el da viata si energie fiecarui lucru. Noi, neamul omenesc, suntem foarte tare legati intre noi printr-o energie de nedespartit. In lumea de astazi sunt multi depresivi ,oameni care isi pierd credinta. Slava lui Dumnezeu ca este pretutindeni prezent si ajuta pe fiecare, pe cel slab si pe cel tare. Toti au nevoie de ajutor.

6. Mandria este un mare pacat omenesc; cum il recunoastem in om? Dupa jignirile pe care ni le aduc ceilalti si reactia noastra la acestea. De fiecare data cind ne simtim ofensati, cand cineva a spus sau a facut ceva care nu ne place, indiferent daca acest om are dreptate sau nu, suntem stapaniti de mandrie. Noi, fiecare suntem cei care ne cream armonia si dizarmonia noastra, si in cercul familiei, si in comunitate. Si la nivel de stat, este la fel. Depinde mult de dispozitia noastra mentala.

Reporter: Parinte Tadei, putem sa avem o legatura sau sa intram in contact cu cei dragi noua, adormiti (intru Domnul)?

Parintele Tadei:

„Totdeauna cand ne gandim la ei, suntem in legatura cu ei. Cand ne rugam pentru sufletele lor, suntem in legatura cu ei. Oamenii cu suflet nobil, linistit, pasnic, pot adesea sa vorbeasca in visele lor cu sufletele de care le e dor. Tot ceea ce doresti, obtii. Nu suntem legati numai de lumea materiala, ci si duhovniceste, de lumea spirituala. Mai mult suntem legati de lumea spirituala, decat de materie. Atunci cand ne dorim cu putere ceva, se pune in lucrare o energie rationala de legatura. Aceasta energie de legatura este mult mai precisa decat legaturile telefonice.”

„Tot ceea ce am considerat in viata ca a fost mare rau si necaz pentru mine, vad abia acum ca nu a fost decat o mare binecuvantare care a facut sa se intoarca totul in bine. Aducerea aminte a unui pacat savarsit nu inseamna ca pacatul nu a fost iertat. Aceasta aducere aminte este numai o punere in garda, din vreme in vreme, pentru ca omul sa nu se mandreasca iarasi. De fapt omul este cel care nu se iarta pe sine, si nu Dumnezeu, si aceasta tot din cauza mandriei. Altminteri, semnul sigur ca pacatul a fost iertat este ca el nu se mai repeta si ca omul este cu sufletul linistit.

Chiar si necrestinii care au trait o viata cinstita si evlavioasa (conforma legiilor firii) vor fi primiti de Dumnezeu dupa moarte. Chiar daca vrea sau nu, omul trebuie sa se roage pentru dusmani, pentru cei care nu ne iubesc. Nu poti sa fi bun daca gandurile tale sunt rele. Din tine iradiaza neincetat o energie a raului. De aceea trebuie sa fim pasnici, linistiti, plini de dragoste si de bunatate. Toate religiile spun acelasi Adevar, dar sub forme diferite.„

sursa: suntsanatos.ro

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.