Sultanul de Brunei, cel mai bogat om din lume care nu apare în lista Forbes. I-a dăruit fiului un concert privat susținut de Michael Jackson

brunei

Statul Brunei sau ”Domiciliul Păcii” este o țară insulară situată pe coasta insulei Borneo din Asia de Sud-Est, rămășița unui puternic sultanat ce și-a câștigat independența față de Regatul Unit pe data de 1 ianuarie 1984. Țara este condusă de sultanul Hassanal Bolkiah, cel mai bogat om din lume, care nu apare în lista Forbes. Averea sa este estimată la 22.000 de milioane de dolari, trăiește într-un palat poleit cu aur, mai mare decât Vaticanul și deține o colecție impresionantă de 5000 de mașini de lux, dar și câteva avioane de ultimă generație., relatează cyd.ro

Averea sa, în mare parte moștenită crește cu 117 dolari la fiecare secundă din tranzacții cu petrol și gaz natural. Sultanul s-a căsătorit cu trei femei, are 17 copii, iar în prezent a păstrat doar căsătoria cu prima soție, aceasta fiind și verișoara lui. Hassanal Bolkiah este cunoscut ca fiind un cheltuitor. Pe lângă capriciile personale de milioane de dolari, și-a surprins copiii cu evenimente pentru care a plătit sume colosale. Nunta uneia dintre fiice a fost un prilej de 20 de milioane de dolari. Evenimentul s-a ținut în salonul palatului cu o capacitate de 5000 de persoane printre 2 milioane de flori naturale și scaune îmbrăcate în aur.

La petrecerea organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani a unuia dintre fii, tânărul a avut parte de un concert privat susținut de celebrul Michael Jackson, un cadou de 10 milioane de dolari.

aniversare

De asemeni, același fiu s-a bucurat de compania divelor de la Hollywood. Pamela Anderson și Mariah Carey au fost invitatele de onoare la o petrecere dată în cinstea prințului. De altfel, băiatul sultanului este profund îndrăgostit de cântăreața Mariah Carey și i-a oferit acesteia un cadou inedit, o diademă de aur unică, în valoare de 5 milioane de dolari.

În Brunei nimeni nu este sărac. Aici cetățenii nu plătesc taxe, sistemul medical și educativ este absolut gratuit, iar sultanul oferă anual celor 400.000 de locuitori câte 10.000 de dolari pentru fiecare, bani destinați exclusiv alimentelor. Cu toate acestea, sultanul de Brunei are pretenția ca poporul să respecte legile stricte impuse chiar de el, care a modificat Constituția în favoarea Casei Regale. În Brunei, pe lângă legile din Coran, nu există libertate de exprimare sau presă liberă, nu se organizează alegeri electorale și nici nu există partide politice. Turiștii sunt bineveniți în Brunei fără a se cere viză în prealabil. Au dreptul la ședere timp de 90 de zile, însă indiferent de religie, turistul trebuie să respecte legile țării.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.