Țara care a alungat coronavirusul cu FUM și care nu a raportat niciun caz de infectare.

foto: asianews.it

O țară din Asia Centrală nu a raportat niciun caz de coronavirus până în prezent, iar spațiile publice sunt îmbibate în fumul provenit dintr-o plantă folosită în remedii naturiste, pentru că președintele spune că arderea împiedică răspândirea virusului, deși nu există niciun studiu sau dovadă în acest sens.

Este vorba despre Turkmenistan, un Stat cu măsuri represive din Centrul Asiei. Autoritățile nu au raportat niciun caz de coronavirus și ieri, de Ziua Mondială a Sănătății, s-a organizat pe teritoriul țării o cursă de ciclism, potrivit BBC.

Totuși, experții sunt îngrijorați și trag un semnal de alarmă cu privire la faptul că autoritățile din Turkmenistan ar putea ascunde existența unui focar de coronavirus.

„Statisticile oficiale de sănătate din Turkmenistan nu sunt de încredere”, a declarat profesorul Martin McKee de la London School of Hygiene and Tropical Medicine. „În ultimii zece ani, ei au susținut că nu au persoane cu HIV/ SIDA, fapt total neplauzibil. Știm, de asemenea, că în anii 2000 au suprimat dovezi ale unor serii de focare, inclusiv de ciumă”, a mai spus profesorul.

Totuși, populația conștientizează oarecum riscul de infectare cu noul coronavirus. Deplasarea dintre orașe a fost restricționată, iar cei care intră în capitala Ashgabat trebuie să aibă un certificat medical. O măsură pentru evitarea infectării, mai puțin obișnuită și al cărui efect nu a fost demonstrat este fumul.

Spațiile publice și birourile sunt date cu fum dintr-o plantă folosită în remedii naturiste – yuzarlik, după ce președintele Gurbanguly Berdymukhamedov a și-a manifestat părerea referitoare la arderea care împiedică răspândirea virusul. Totuși, nu există nicio dovadă în acest sens.

Evenimentele și ieșirile în oraș nu sunt resticționate.

Mesajul evenimentelor publice este că națiunea este sănătoasă și fericită datorită președintelui.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.