Te ajută masca chirurgicală în lupta cu gripa sau răceala?

foto: Daily Hive

Este sezonul răcelilor şi gripei. Victimile sunt din ce în ce mai numeroase. Specialiştii în boli infecţioase recomandă masca chirurgicală, acesta ajutând la limitarea transmiterii răcelilor și gripei în mediul ambiental.

Afecţiunile aceste sunt transmise prin particulele de aer, aşa că o mască precum cea menționată anterior ar putea limita răspândirea virusului gripal, astfel că acesta să nu facă și mai multe victimea. Masca are proprietatea de a acţiona în ambele sensuri: prevenine transmiterea virusului la alţii şi menţine sănătatea purtătorului. Măştile chirurgicale pot fi procurate din farmacii sau pot fi comandate online şi nu trebuie să aibă neapărat vreo formă avangardistă spre a fi utile.

O mască de unică folosinţă este suficientă, dar în plus trebuie să te asiguri că aceasta te poate apăra de particulele din aer. În plus, ar trebui să o schimbi după fiecare utilizare pentru o protecție eficientă.

O mască se umezește chiar şi prin simpla respiraţie, astfel că eficienţa sa este redusă la minim. O mască nu garantează 100% protecția purtătorului şi ar trebui să completeze, nu să înlocuiască, alte strategii.

Dacă eşti răcit sau gripat, cel mai important lucru pe care îl poţi face pentru a evita răspândirea bolii este să stai izolat în casă. În plus, este foarte important să-ți menți igiena mâinilor, să te vaccinezi la timp și atunci când tuşeşti sau strănuţi să-ți astupi gura și nasul cu braţul, nu cu palma.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.