”Tehnica 4-7-8” sau cum să adormi în mai puțin de un minut

foto: fotogaleri.haberler.com

Atunci când vine momentul să te culci, stresul te poate împiedica să adormi. Diverse gânduri îți pot invada mintea, tu fiind incapabil să le ții sub control. Apariția bruscă a gândurilor negative și a grijilor se numără printre principalele cauze ale dificultății de a adormi și ale insomniei.

Dacă și tu întâmpini dificultăți în a adormi, nu ezita să încerci tehnica 4-7-8, un truc celebru care te va ajuta adormi în mai puțin de un minut.

Cum să adormi în mai puțin de 1 minut cu tehnica 4-7-8

Tehnica 4-7-8 a fost inventată de Prof. Andrew Weill de la Universitatea Harvard. Aceasta este foarte simplă:

  • Inspiră aer prin nas timp de 4 secunde pentru a-ți umple plămânii.
  • Ține-ți respirația timp de 7 secunde.
  • Apoi expiră încet timp de 8 secunde.

Repetă acest exercițiu de câteva ori și vei descoperi că este incredibil de eficient. Dimineața următoare, nici măcar nu-ți vei putea aminti momentul în care respirația ta a revenit la normal. Îți garantăm că tehnica 4-7-8 funcționează și că te va ajuta să adormi în mai puțin de 60 de secunde.

Imagine similară

De ce este tehnica 4-7-8 atât de eficientă?

Secretul constă în cele șapte secunde în care îți ții respirația. Atunci când faci asta, ritmul tău cardiac scade, reducând nivelul de anxietate. Tehnica 4-7-8 te ajută să alungi grijile și să întorci spatele gândurilor negative. Cu ajutorul acesteia vei putea adormi oricând dorești.

Tehnica 4-7-8 îți va îmbunătăți calitatea somnului. Atunci când ritmul cardiac scade, organismul este mai bine oxigenat, ceea ce conduce la o odihnă satisfăcătoare.

Persoanele care suferă de anxietate au tendința să respire superficial. Ritmul cardiac al acestora este ridicat și neregulat. Din acest motiv organismul lor este prost oxigenat. Acestea se trezesc mai obosite decât sunt atunci când se culcă.

Pe lângă faptul că te ajută să învingi insomnia, tehnica 4-7-8 te ajută să-ți oxigenezi toți mușchii și toate organele în mod corect. Îți vei îmbunătăți astfel calitatea somnului.

sursa: dozadesanatate.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.