Tensiuni mari între Coreea de Nord și Statele Unite. Regimul comunist ameninţă cu război nuclear în cazul unui atac al Statelor Unite

Coreea de Nord va lansa atacuri nucleare asupra Statelor Unite la orice semnal de posibilă agresiune din partea armatei americane, avertizează presa de la Phenian, subordonată în totalitate regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat Coreea de Nord şi Siria cu atacuri preventive, din cauza testelor nucleare şi balistice efectuate de Phenian şi a unui atac chimic atribuit fără dovezi regimului Bashar al-Assad. Armata Statelor Unite a lansat deja un atac cu rachete în Siria, iar Pentagonul a dispus trimiterea portavionului USS Carl Vinson şi a grupului naval aferent în largul Coreei de Sud.

În context, regimul Kim Jong-Un a semnalat că este pregătit pentru „orice tip de război”, iar presa oficială de la Phenian a ameninţat că, în cazul unei agresiuni, vor fi lansate rachete nucleare spre teritoriul continental al Statelor Unite.

„Puternica armată revoluţionară nord-coreeană urmăreşte cu multă atenţie orice manevră a elementelor inamice, forţele nucleare concentrându-se pe bazele puterii invadatoare nu doar din Coreea de Sud şi din teatrul de operaţiuni Pacific, ci şi de pe teritoriul continental american”, a transmis marţi seară cotidianul nord-coreean Rodong Sinmun.

sursa: jurnal.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.