Terapia cu arbori: fiecare specie de copac are un anumit efect asupra organismului

foto: ecolife.blog.hu

Fiecare specie de copac are un anumit efect asupra organismului. Cercetarile ultimilor ani au aratat ca tratarea bolilor cu ajutorul dendroterapiei (terapie prin intermediul copacilor) are efecte benefice asupra sanatatii.

Iata care sint acestea:

• Mesteacanul – alunga stresul.

• Stejarul – nu e recomandat celor iritati, nervosi.

• Pinul – preia orice depresie, soc emotional.

• Artarul – relaxeaza si armonizeaza intregul organism.

• Frasinul – stimuleaza reculegerea si meditatia.

• Castanul salbatic – stimuleaza imaginatia

• Teiul – da senzatia de pace interioara

• Salcia – alunga durerile de cap.

• Plopul – alunga oboseala.

• Plopul tremurator – alunga durerea de masele.

• Arinul ne scapa de crize biliare.

Medicamentele copacilor

Pinul

* Mugurii expectoranti sint utilizati la fabricarea medicamentelor pentru caile respiratorii. Extractele din rasini sint eficace contra reumatismului, gutei si a bolilor de piele. Conurile verzi si acele se gasesc ca extracte in numeroase saruri de baie.

Ulmul

* Este bun contra afectiunilor pielii. Frunzele sale au putere cicatrizanta si antiinflamatoare. A doua scoarta, recoltata primavara de pe ramurile tinere, are calitati astringente si e recomandata pentru tratarea dermatrozelor si reumatismului.

Mesteacanul

* Seva este folosita in Suedia la fabricarea de zahar si vin. In Rusia se prepara bere, in Franta vin spumos. Scoarta sa este febrifuga, diuretica si stimuleaza digestia. Infuziile din frunze de mesteacan sint eficace contra gutei, reumatismului si calculilor renali, mugurii activeaza secretia biliara.

Frasinul

* Sub forma de infuzie, trateaza reumatismul articular, guta si colicile renale. Semintele sint renumite pentru calitatea diuretica, iar scoarta ramurilor este febrifuga.

Castanul

* Din faina de castane se fabrica piine. Frunzele au actiune sedativa asupra organelor respiratorii si pot vindeca bronsitele si reumatismul. Folosita ca infuzie, scoarta sa are proprietatea de a scadea temperatura. Castanul prezinta proprietati bacteriostatice.

Stejarul

* Frunzele, ghindele, scoarta sint bogate in substante active si au proprietati astringente si tonice. Se foloseste contra diareei, dizenteriei, hemoragiilor. Pudra de scoarta opreste hemoragiile nazale.

Teiul

* Este un bun depurativ. Efectele sale hipotensive si antispastice realizeaza un excelent remediu contra stresului si oboselii. Bebelusilor prea nelinistiti li se fac chiar bai cu tei. Pe timpul iernii, florile sale sint utile in cazul gripei si durerilor sciatice.

Salcia

* Salicina continuta de frunzele si scoarta sa este precursorul aspirinei de astazi. Reduce febra si durerea de cap. Mugurii au efect sedativ.

sursa: monitorulcj.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.