Terapia simplă de presopunctură: punctul de pe corp care te ajută când ai tahihardie sau de atacurile panică. Durează două minute

foto: universodaespiritualidade.com

Atacurile de tahicardie, de panica si de anxietate pot fi uneori foarte greu de gestionat. Problemele de anxietate cronica si stresul cotidian pot subrezi atat sistemul nervos, cat si sistemul circulator cu consecinte grave asupra inimii. Aceste probleme pot fi rezolvate si prin terapii simple de presopunctura.

Acest tratament asigura o relaxare profunda si imbunataste circulatia sanguina.

„Marea Linistita” este unul dintre punctele de presopunctura vitale care reduc anxietatea, incordarea, respectiv tensiunea fizica si emotionala. Acest punct este pozitionat chiar in centrul pieptului, la trei degete distanta de baza inferioara a osaturii sternului. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi puternic acest punct cu degetul mare timp de 2 minute, dupa care sa respiri adanc, lent si ritmic, pentru a activa centrii nervosi ai acestui meridian, noteaza secretele.

Odata activat punctul de presopunctura, tensiunea din piept se va disipa treptat, iar nervozitatea, nelinistea, anxietatea, teama si sentimentele de tristete vor scadea in intensitate. Stimularea acestui punct se recomanda inclusiv pentru calmarea astmului, tusei, mastitei mamare si a durerilor in gat.

Dar acesta nu este singurul punct responsabil cu inducerea sentimentelor de liniste. Mai exista inca un punct de presopunctura si acupunctura ce poarta denumirea de „al treilea ochi”, si este pozitionat in frunte, la intalnirea liniei sprancenelor. Inchide ochii si apasa acest punct timp de un minut, respirand adanc, lent si ritmic.

Stimularea lui atenueaza simptomele legate de anxietate si reduce intensitatea durerilor de cap. In plus, alunga insomnia, vindeca ameteala si problemele oculare, si decongestioneaza nasul si sinusurile.

Sursa: Ampress.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.