Terciurile din plante medicinale, primele medicamente folosite de oameni. Cum se prepară și cum se folosesc

foto: Amaya Resorts

Terciurile din plante medicinale, au fost primele medicamente pe care le-au folosit oamenii, deoarece prin strivire, ierburile, semintele, radacinile isi sporesc actiunea terapeutica.

Pentru preparare se folosesc, tulpinele,radacinile si frunzele proaspete,care se zdrobesc pe un fund de lemn, sau cu ajutorul unui mojar cu pistil, pana se formeaza o pasta omogena. Aceasta pasta,se intinde pe o panza care se aplica local pe zona bolnava,se leaga cu o bucata de carpa (tifon) si se mentine cald. Compresele cu terci din plante medicinale, se pot pastra si peste noapte pe zona bolnava.

Terciul din Plante Medicinale – Tratamente Naturiste

Terciurile sunt,in general, preparate sanatoase din cereale. Dar exista si terciuri din plante medicinale. Terciurile reprezinta un alt mod de a ne mentine sanatosi, de a ne curata organismul de toxine, fara sa ne pierdem energia.

Terciul din plante medicinale , se foloseste direct aplicat pe zonele corpului care au suferit traumatisme severe precum loviri, raniri sau plagi.

Terci de patlagina.

Frunzele de patlagina proaspat culese, bine spalate sunt strivite pe un fund de lemn,cu sucitorul,ca sa zemuiasca putin. Se formeaza un terci care se aplica local,pe rani sau furuncule. Se pun frunzele farimitate deasupra zonei afectate si se leaga cu o bucata de panza. In scut timp se va simti o ameliorare. Sucul proaspat din frunze de patlagina contribuie la cicatrizarea ranilor si la vindecarea rapida a ranilor purulente, arsurilor, furunculozei, eczemelor, herpesului, ulceratiilor cutanate, ulcer varicos, intepaturilor de insecte. Frunzele de patlagina sunt recomandate si in cazul trombozei. In medicina chineza,frunzele de patlagina sunt folosite pentru oprirea hemoragiilor si pentru cicatrizarea mai rapida a ranilor. Frunzele proaspete strivite, aplicate direct pe rana opresc sangerarile si vindeca orice rana, oricat de veche ar fi.

Terci de tătăneasă

Se prepara din radacinile bine spalate,macinate fin,amestecate cu apa clocotita si cateva picaturi de ulei,pana se formeaza un TERCI,care se intinde pe o panza,apoi se aplica local calda,legand-o strans pe ZONA BOLNAVA.

Se recomanda in paralizia membrelor,atunci cand maladia provine din surmenaj,luxatie,entorsa sau apoplexie.

Cu acest TERCI se retrag si tumefierile la glezne si incheieturile mainilor.

Poate aduce alinare in paraplegie(paralizie a membrelor inferioare), ULCER VARICOS, tumefieri reumatice ale muschilor,noduri de artrita,umflaturi, DURERI de ceafa (spondiloza cervicala),inflamatii ale pielii piciorului, calmeaza durerile dupa amputari

sursa: farmacianaturala.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.