Teribila preofeție a prorocului Isaia despre vremurile ce sunt și ce vor veni:“Vai de cei ce zic …”

foto: Crosswalk.com

Fragmente extrem de actuale selectate din primele capitole ale Cartii Prorocului Isaia:

“Intrati in crapaturile stancilor si ascundeti-va in pulbere, din pricina fricii de Dumnezeu, de stralucirea slavei Lui. Ochii celui mandru vor fi smeriti, mandria celor de rand va fi pogorata si numai Domnul in ziua aceea va fi ridicat in slavi,

Ca Domnul Savaot va avea ziua Lui, se va ridica impotriva a tot ceea ce este mandru si semet si-l va pogori. Mandria omului va fi pogorata si semetia celor muritori va fi smerita; in ziua aceea numai Domnul va fi inalt; Si toti idolii vor pieri.Iar oamenii vor intra in scorburile stancilor, in prapastiile si in crapaturile pamantului, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul. In ziua aceea idolii de argint si de aur, pe care omul i-a facut ca sa li se inchine, vor fi parasiti ca sa fie salas sobolanilor si liliecilor. Iar el va intra in crapaturile stancilor si in prapastiile muntilor, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul. Nu mai nadajduiti in omul cel muritor, in narile caruia nu este decat o suflare! Oare, ce putere are el?” (2, 10-12, 17-22).

***

“Si mai zice Domnul: “Pentru ca fiicele Sionului sunt atat de mandre si umbla cu capul pe sus si cu priviri obraznice, cu pasi domoli, cu zanganit de inele la picioarele lor, Domnul va plesuvi crestetul capului fiicelor Sionului, Domnul va descoperi goliciunea lor.

In ziua aceea va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, lunite, cercei, bratari, valuri, cununi, lantisoare, cingatoare, miresme, talismane, inele, verigi de nas, vesminte de sarbatoare, mantii, saluri, pungi, oglinzi, panzeturi subtiri, turbane si tunici. Atunci va fi in loc de miresme, putreziciune, si in loc de cingatori, franghie, in loc de carlionti facuti cu fierul, plesuvie, in loc de vesmant pretios, zdrente, si in loc de frumusete: pecete de robie. Locuitorii Sionului vor cadea de sabie si vitejii lui in razboaie. Portile fiicei Sionului vor scartai si se vor jeli si, jefuita, ea va sedea despuiata pe pamant” (3, 16-26).

***

“Ierusalimul va ajunge daramatura si Iuda este gata sa cada, caci limba lor si gandurile lor sunt impotriva Domnului si dispretuiesc privirea slavei Lui. Infatisarea lor marturiseste impotriva lor, caci ei isi vadesc pacatele lor ca Sodoma, in loc sa le ascunda. Vai de ei! Caci ei si-au facut lorusi rau…” (5, 8-9).

***

“Vai de cei ce zic raului bine si binelui rau; care numesc lumina intuneric si intunericul lumina; care socotesc amarul dulce si dulcele amar! Vai de cei care sunt intelepti in ochii lor si priceputi dupa gandurile lor! Vai de cei viteji la baut vin si mesteri la facut bauturi imbatatoare! Vai de cei ce dau dreptate celui nelegiuit pentru mita si lipsesc de dreptate pe cel drept!“ (5, 20-23).

sursa: cuvantul-ortodox.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.