Testele prin care deosebim în câteva secunde mierea naturală de cea falsificată

Mierea de albine are un potențial imens pentru sănătate. Încă din cele mai vechi timpuri, s-au cercetat îndelung proprietățile mierii și oamenii au descoperit faptul că vindecă foarte multe afecțiuni, este un îndulcitor natural fără egal, ajută metabolismul și nu se strică niciodată.

Mierea este alimentul care poate fi consumat oricând, deoarece nu se strică. Este o adevărată minune pentru oameni în timpurile noastre în care, din ce în ce mai multe E-uri și conservanți ne atacă sănătatea. Tot oamenii au descoperit și metodele prin care pot falsifica mierea, iar foarte puțini dintre noi știu cum să deosebească mierea naturală de cea falsificată.

CUM DEOSEBIM MIEREA NATURALĂ DE MIEREA FALSIFICATĂ?

Din păcate, din ce în ce mai mulți comercianți profită de consumul din ce în ce mai ridicat de miere și încearcă să suplimenteze mierea naturală prin diverse adaosuri de zaharuri pentru a obține miere falsă, care, desigur poate afecta sănătatea cumpărătorului, dar lor le aduc profit consistent.

Testul bolului de aer

Acest test este cel mai eficient când dorim să recunoaștem mierea naturală. Luăm un borcan de miere proaspătă și îl întoarcem cu capacul în jos. Dacă în interior se formează un bol de aer, asemănător unui glob, aceasta este naturală, dacă nu, aceasta conține adaosuri de zaharuri.

Testul focului

Luăm un colţ de şerveţel, realizăm un mic con din hartie şi-l murdărim de miere cu ajutorul unei linguriţe. Dăm foc la capătul mânjit cu miere cu ajutorul unui chibrit sau al unei brichete. Dacă zona cu miere arde cu uşurinţă, mierea este autentică. Dacă mierea este cu „adaosuri”, zona murdară de miere nu se va aprinde.

sursa: infoalert.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.