Toată lumea ne spune că apa caldă cu lămîie este folositoare, dar ce nu se spune despre acest amestec

Aceasta vă vă întări sănătatea și vă va ajuta să preveniți diferite probleme de sănătate!

Mulți experți spun că beneficiile consumului de apă caldă de lămâie dimineața sunt numeroase.

Această apă hidratează organismul și curăță sistemul și, de asemenea, întărește sistemul imunitar și, în consecință, sănătatea în general. Acidul citric, conținut în lămâie, are proprietăți puternice anti-bacteriene și antivirale.

Pentru a pregăti această apă foarte sănătoasă, este suficient să stoarceți sucul de la jumătate de lămâie și să-l adăugați într-un pahar cu apă filtrată. De asemenea, puteți îmbogăți gustul adăugând miere și scorțișoară.

Iată cele 10 cele mai importante în opinia noastră, beneficiile ale apei calde pentru sănătate:

Întărește sistemul imunitar

Consumul de apă caldă cu lămâie îmbunătățește absorbția fierului, ceea ce sporește funcția imună. În plus, vitamina C susține capacitatea naturală a organismului de a lupta împotriva gripei și a răcelii.

Curăță căile urinare

Deoarece această băutură este un diuretic puternic, curăță căile urinare și stimulează producerea de urină. În plus, reduce cantitatea de bacterii dăunătoare și reglează nivelul pH-ului.

Ajută digestia

Lămâia contribuie la producerea bilei, ceea ce este foarte important pentru o digestie corectă. Lămâile pot ajuta, de asemenea, la problemele digestive, iar utilizarea lor regulată contribuie la detoxifierea organismului.

Mărește nivelul de energie

Lămâile sunt bogate în proteine, în vitaminele B și C, precum și fosfor.

Menține nivelul pH-ului

Doar un pahar cu această băutură reglează echilibrul pH-ului în organism.

Contribuie la pierderea în greutate

Lămâile conțin pectină, care înlătură atracția pentru zahăr și reduce „apetitul emoțional”, ajutându-vă astfel să controlați cantitatea de alimente pe care o consumați. În plus, deoarece această băutură alcalinizează organismul, aceasta contribuie la scăderea greutății corporale.

Tratează infecțiile la nivelul gâtului.

Datorită proprietăților sale puternice antibacteriene, lămâile sunt eficiente în prevenirea și tratarea infecțiilor. Lămîiele organice sunt extrem de utile în cazul anginei și amigdalitei. De asemenea, pot reduce riscul de infecții la nivelul gâtului prin consumul unui pahar de apă caldă cu lămâie dimineața.

Reduce tensiunea arterială

Lămâie hidratează și curăță sistemul limfatic, în timp ce potasiul oferă un somn mai bun, reduce stresul și starea psihică și astfel reglează tensiunea arterială.

Curăță tenul feței

Dacă beți un pahar de apă caldă cu suc de lămâie dimineața, culoarea feței dvs. va deveni mai deschisă, iar pielea însăși – mai curată, deoarece această băutură va curăța sângele și va stimula formarea de noi celule sangvine.

Îndepărtează respirația urât mirositoare

Consumul regulat al acestei băuturi este extrem de util în caz de respirație urât mirositoare, deoarece ea distruge bacteriile care provoacă mirosul și stimulează, de asemenea, secreția de salivă.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.