Tratamente cu varză mai puțin cunoscute: de la efectele sale antiinflamatorii, până la protecția pe care o oferă tractului digestiv și sistemului cardiovascular

foto: Verywell Fit

Această legumă prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Acest aliment consumat în toate colțurile lumii oferă o serie întreagă de beneficii pentru sănătate, de la efectele sale antiinflamatorii, pana la protecția pe care o oferă tractului digestiv și sistemului cardiovascular.

Valorile nutriționale pentru 100 de grame de varză sunt următoarele: Calorii 25 kcal, Carbohidrati 5.8 g, Proteine 1.3 g, Fibre alimentare 2.50 mg, Folati 53 g, Niacină 0.234 mg, Acid pantotenic 0.212 mg, Piridoxină 0.124 mg, Riboflavină 0.040 mg, Tiamină 0.061 mg, Vitamina A 98 UI, Vitamina C 36.6 mg, Vitamina K 76 g, Sodiu 18 mg, Potasiu 170 mg, Calciu 40 mg, Fier 0.47 mg, Magneziu 12 mg, Mangan 0.160 mg, Fosfor 26 mg, Zinc 0.18 mg, Alfa-caroten 33 g, Beta-caroten 42 g, Luteină-zeaxantină 30 g.

Uite cum poți folosi varza pentru a scăpa de diferite boli:

  • Ajută sistemul nervos, îmbunătățeste memoria și ajută la calmarea nervilor – în acest sens, bea câte 50 ml de suc de trei ori pe zi.
  • Reglează glicemia. O jumatăte de pahar de suc dimineața și un pahar de suc de varză la prânz ține sub control valoarea glicemiei și este foarte de folos pentru persoanele care suferă de diabet.
  • Are efect cicatrizant și este foarte bună pentru arsuri și răni. De asemenea, o frunză de varză pusa peste zonele afectate de reumatism face durerile mai suportabile.
  • Pune frunze de varză pe piept ca să scapi de tuse. Doar aplici foile de varză pe piept, legi bine cu un pansament și lași peste noapte. A doua zi, ai scăpat de tuse!
  • Frunzele de varză se aplică pe sani în cazul femeilor care alăptează sau pentru cele care au dureri provocate de sutien. Se procedează la fel: se lasă peste noapte și a doua zi, durerea dispare.
  • Varza are și efect anti-inflamator, lucru extrem de util în cazul umflăturilor și loviturile. Dacă s-au umflat picioarele sau te-ai lovit de marginea mesei, pune frunze de varză peste zona afectată, prinde cu un pansament și lasă câteva ore. Vei vedea ca inflamația se reduce considerabil.
  • De asemenea frunzele de varză te scapă și de durerile de cap. Pune pe tâmple câteva foi de varză și fixează-le cu un pansament, iar în câteva ore durerea trece.
    Pentru probleme minore cu glanda tiroidă, pune frunze de varză în jurul gatului si prinde-le cu un pansament sau un fular si lasă compresa sa acționeze peste noapte. Repete procedura de câteva ori pe săptămână vei regla funcționarea tiroidei, metabolismul si alte funcții ale organismului.

Poți face chiar și suc de varză care este incredibil de sănătos. Ai nevoie de o jumătate de varză și 50 ml de apă plată. Taie varza și pune-o în storcător sau în blender. Adaugă apa la final. Ca să aibă efect curativ este indicat să îl bei imediat.

Acest suc de varză este excelent în cazul bolilor de stomac, având efecte demonstrate în combaterea simptomelor provocate de ulcer. Totodată un pahar sau două cu suc de varză te scapă de constipație și îmbunătățeste tranzitul intestinal.

sursa: exclusivenews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.