Tratarea cancerului cu brânză dulce şi ulei de in, prin protocolul Dr. Budwig

foto: Dr. Axe
Dieta cu ulei de in a fost inițial propusă de Dr. Johanna Budwig, un biochimist german și expert în grăsimi și uleiuri. Dr. Budwig deține un doctorat in Științe ale Naturii, a urmat o scoală medicala, si cursuri in domeniile farmaceutic, fizica, botanica si biologie. Ea este cunoscuta pentru cercetările ei extinse referitoare la proprietățile și beneficiile uleiului de in, combinate cu proteinele sulfurate din alimentație. Aceasta a publicat o serie de cărți pe această temă, inclusiv „Cancerul – o problema cauzata de grăsime”, „Moartea unei tumori” și „Adevărata sănătate împotriva arteriosclerozei, Infarctului cardiac & Cancerului”.
Dr. Budwig a constatat că sângele pacienților bolnavi de cancer este în deficit de anumite ingrediente importante esențiale, precum fosfatide și lipoproteine, în timp ce sângele unei persoane sănătoase conține întotdeauna cantități suficiente din aceste ingrediente esențiale.
Ea a observat că, atunci când se folosesc aceste ingrediente naturale, pe o durata de aproximativ trei luni, tumorile se retrag treptat, slăbiciunea și anemia dispar și energia de viață revine. Au fost alinate simptome de cancer, disfuncții hepatice și diabetul.
Dr. Budwig a descoperit o cale complet naturală pentru ca oamenii să primească aceste ingrediente esențiale organismului prin administrarea de ulei de in în combinație cu brânză proaspătă de vaci. Prin simpla mâncare a unei combinații de doar două alimente naturale și delicioase nu poate fi doar prevenit cancerul ci chiar și vindecat. Cele două alimente trebuie consumate împreună pentru a fi eficiente deoarece își potențează reciproc proprietățile benefice.
După mai mult de 10 ani de aplicare clinică, formula naturală a Dr. Budwig s-a dovedit a fi de succes acolo unde remediile tradiționale au eșuat. Metoda Budwig a fost folosită terapeutic pentru a preveni cancerul, arterioscleroza, accidentele vasculare cerebrale, infarctul cardiac, ulcerul gastric, problemele de prostată, artrita, eczemele și chiar și deficiențe ale sistemului imunitar.
Baza programului dr. Budwig constă în utilizarea uleiului de in în amestec cu brânză de vaci cu un procent scăzut de grăsimi.
Dr. Johanna previne împotriva utilizării grăsimilor „hidrogenate”, „parțial hidrogenate,” sau chiar „polinesaturate.” Prelucrarea chimică transformă uleiurile într-o substanță nocivă ce se depozitează în organism. Spre exemplu, inima, respinge aceste grăsimi și ele ajungând ca depozite anorganice de grăsime pe mușchiul cardiac. Ele ajung sa blocheze circulația sanguină, să dăuneze acțiunii inimii, să inhibe reînnoirea celulelor și să împiedice libera circulație a sângelui și a fluidelor limfatice.
Este dovedit că grăsimile joacă un rol important în funcționarea întregului organism. Însă este vorba de lipide și nu pseudo-grăsimi. Lipidele sunt vitale tuturor proceselor creșterii, de reînnoire a celulelor, de funcționare a creierului și a nervilor. Iar de metabolizarea lipidelor depind resursele noastre de energie. Pentru o funcționare eficientă, celulele necesită lipide polinesaturate, care sunt bogate in electroni și sunt prezente din abundență în uleiul nerafinat de in.
Asocierea cu brânza de vaci a uleiului de in a dietei Budwig nu este întâmplătoare. Lipidele sunt solubile în apă și curg liber atunci când sunt prinse de proteine. Când grăsimile benefice, bogate în electroni, sunt combinate cu proteine, electronii sunt protejați, până în momentul în care organismul necesită energie. Atunci sursa de energie este eliberată pe deplin și imediat la dispoziția organismului.
Dieta Budwig susține are atât rol preventiv cât și rol curativ ajutând organismul sa utilizeze oxigen eficient pentru toate celulele și procesele corpului.
În dieta Budwig pot fi incluse și carbohidrați care conțin zahăr natural, precum curmalele, smochinele, perele, merele, mierea și strugurii închiși la culoare. Mierea este, de asemenea, benefică. Benefice mai sunt și pro-vitamina A ( carotenul din morcovi) și Vitamina B din lapte bătut, zer, iaurt și drojdie naturală. De asemenea pot fi consumate sucuri proaspete de fructe și legume (morcovi, țelină, mere, sfeclă roșie), ceaiuri calde (mentă, măceșe, struguri, îndulcite cu miere) și ceai negru înainte de masa de prânz.
Rețetă Dieta Budwig:
Amestecați în mixerul dvs.:
1 cană de brânză de vaci organică cu un conținut redus de grăsime
2-5 linguri de ulei de in
Apă pentru a le înmuia
Opțional:
1-3 linguri de semințe de in proaspăt măcinate
piper Cayenne
usturoi
piper roșu
miere
fructe proaspete
Pentru cei care nu pot consuma produse lactate, brânza de vaci poate fi înlocuită cu capsule ce conțin proteine și enzime sulfurate uscate, care vor mobilizează acizi grași esențiali.
Rețeta Budwig poate fi adăugată la o altă dietă urmată sau poate fi urmat programul Dr. Johanna Budwig după cum urmează:
Pacientul va consuma doar 250 ml de ulei de in, cu miere, alături de sucuri proaspete de fructe (fără adaos de zahăr). Dacă pacientul este foarte bolnav poate fi adăugată șampanie la dietă în loc de suc și trebuie consumată cu ulei de in și miere. Șampania va favoriza o absorbție mai rapidă și ușoară. (Șampania este un vehicul este ușor de asimilat și ajută un pacient grav bolnav, pe patul de moarte să meargă din nou.) Mai mult, șampania poate fi înlocuită de clisme cu 250 ml de ulei de in. Poate fi de asemenea, aplicat și cutanat pentru o absorbție transdermică.
Contra Indicații
- Este interzisă consumarea zahărului. Acesta poate fi înlocuit cu miere sau suc de struguri închiși la culoare.
- Sunt interzise grăsimile animale; uleiurile pentru salate (maioneză comerciala, etc.); toate tipurile de carne; untul; margarină și cărnurile conservate.
Plan Zilnic
Înainte de micul dejun – se servește un pahar cu lapte acidofil sau cu zeamă de varză acră.
Mic dejun – Un bol de cereale obișnuite cu 2 linguri (30 ml) de ulei de In, miere și fructe proaspete în funcție de anotimp (fructe de pădure, cireșe, caise, piersici, mere rase). Este bine să schimbați aroma de la o zi la alta. Puteți utiliza orice fructe cu coajă lemnoasă, mai puțin arahide sau alune. Se pot consuma ceaiuri din plante medicinale aromate sau ceai negru. Se vor consuma și 120 g din rețeta “The Spread” (indicații mai jos). Cel mai bine este să îl mâncați „direct”, ca o cremă, sau să îl adăugați la alte alimente după metoda de mai jos.
Ceaiul de dimineață (la ora 10) – Un pahar de suc proaspăt de fructe sau legume.
Masa de prânz – Salată asortată cu maioneză din iaurt și ulei de in (indicații mai jos). În plus, pe lângă salatele verzi puteți folosi napi, morcovi, varză creață, ridichi, varză sau conopidă rasă, hrean pulbere, arpagic sau pătrunjel.
Masa de prânz – Se vor servi legume, cartofi, sau grâne (orez, hrișcă, mei) fierte in abur. La acestea se va adăuga fie THE SPREAD fie THE MAYO – pentru a crește aportul de ulei de in. Pentru o masă mai consistentă se amestecă THE SPREAD cu cartofi. Se poate adăuga chimen, arpagic, pătrunjel sau alte plante medicinale.
Desert – Se amestecă fructe proaspete (altele decât cele utilizate pentru micul dejun) cu THE SPREAD și, de această dată (în loc de miere), se aromează cu smântână cu lămâie, vanilie sau fructe de pădure.
Ceaiul de După-Amiaza (ora 16) – Se va consuma un pahar mic cu vin natural (fără conservanți), de șampanie sau suc proaspăt de fructe cu 1-2 linguri cu semințe de in învelite în miere.
Cina – Se va servi la ora 18. Pregătiți o masă caldă cu turte de hrișcă, ovăz sau soia. Turtele de hrișcă sunt cele mai bune și pot fi folosite într-o supă de legume sau, sub formă de prăjituri cu sos pe bază de plante. Sosurile dulci și supele vă pot furniza întotdeauna mult mai multă energie de vindecare prin adăugarea de THE SPREAD. Numai miere sau sucul de struguri pot fi folosite ca îndulcitori. Fără adaos de zahăr alb sau brun. Pot fi utilizate doar sucuri proaspăt stoarse și NU sucuri similar naturale din comerț.
Rețetă ‘THE SPREAD’
Se vor amesteca 250 ml de Ulei de In cu jumătate de kilogram de brânză de vaci într-un castron cu conținut redus de grăsimi (1%) într-un vas și se adaugă 4 linguri (60 ml) de miere. Porniți mixerul și adăugați suficient lapte (cu % scăzut în grăsimi) sau apă pentru a ajuta procesul de omogenizare. În 5 minute va rezulta un preparat de consistența unei creme sau budinci care NU va avea deloc gust de ulei (atunci când se clătește vasul nu trebuie să se vadă ‘inele’ uleioase). Alternativ, poate fi folosit iaurt slab în loc de brânză de vaci în proporții de 30 g Iaurt la fiecare 1 lingura (15 ml) de ulei de in şi miere.
NOTĂ: Când uleiul de in este amestecat în acest fel, acesta nu produce diaree chiar şi când este administrat în cantități mari. Acesta reacționează chimic cu proteinele (sulfații) din brânza de vaci, iaurt etc.
Rețetă „THE MAYO” (maioneza):
Se amestecă împreună 2 linguri (30 ml) de ulei de in, 2 linguri (30 ml) de lapte și 2 linguri (30 ml) de iaurt. Mai departe se vor adaugă 2 linguri (30 ml) de suc de lămâie (sau oțet de mere) și 1 linguriță (2,5 g) de muștar plus alte plante, precum maghiran sau mărar.
Dr. Johanna Budwig susține că aceasta dietă trebuie urmată timp de 5 ani. Dacă nu se vor respecta indicațiile (de ex. se mănâncă carne conservată, bomboane etc) tumorile vor evolua uneori rapid spre mai rău.
sursa: scribd.com