Un râu din Rusia a căpătat peste noapte culoarea sângelui

Ministerul rus al Ecologiei a ordonat deschiderea unei anchete privind un posibil accident industrial după ce apa unui râu din Siberia s-a colorat în roşu aprins.

 

Ministerul a declarat într-un comunicat că a primit mesaje de la oameni din această regiune îndepărtată a Rusiei, care s-au plâns de „poluarea râului Doldykane din apropierea oraşului Norilsk de către un produs chimic neidentificat care a schimbat culoarea apei în roşu aprins”, relatează France Presse.

„Potrivit primelor informaţii, cauza probabilă a poluării râului ar putea fi spargerea unei ţevi de scurgere la uzina de nichel din Norilsk”, oraş cu 170.000 de locuitori situat la nord de cercul polar arctic, a declarat ministerul.

Fotografii publicate pe internet de grupuri de mediu locale arată imagini care ar putea fi apele roşii ca sângele ale râului ce curge prin pădurile din nordul Siberiei.

Compania Norilsk Nickel, cel mai mare producător de nichel şi paladiu din lume, a indicat la rândul său că a văzut imaginile care circulă pe internet, dar a negat orice scurgere de la uzina sa.

„Filiala noastră din regiune (…) nu a confirmat o scurgere sau deversare accidentala de deşeuri industriale, care ar fi putut afecta starea râului Doldykane”, a declarat compania.

Cu toate acestea, gigantul minier a anunţat că monitorizează situaţia şi a decis să oprească producţia la una din aceste uzine. De asemenea, a publicat fotografii menite să arate că „astăzi culoarea râului nu diferă de starea sa obişnuită”.

Sursa și foto: independent.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.