Utilizarea câmpurilor magnetice la distrugerea celulelor canceroase, descoperirea care încă face valuri în medicină

foto: Mirror

Solutii periculoase sunt adesea comercializate ca reprezentand un “mare miracol”, in timp ce, de multe ori, aceste medicamente nu functioneaza in mod eficient pentru a trata afectiuni grave cum ar fi tumorile canceroase.

In 2012, oamenii de stiinta sud-coreeni au descoperit o metoda medicala pentru tratarea celulelor canceroase. Ei au descoperit ca utilizand campurile magnetice si proprietatile lor, celulele canceroase se auto-distrug.

Procesul care se numeste moartea programata a celulelor (CPD) poate avea loc in mod natural in organism, atunci cand celulele respinse raspund la semnale pentru a declansa o fragmentare. Celulele imune consuma apoi aceste fragmente, contribuind la mentinerea unui corp sanatos. Oamenii de stiinta au descoperit un mod de a ajuta declansarea CPD-ului sau apoptozei, oprind astfel tumorile sa se dezvolte. “Am demonstrat ca apoptoza de semnalizare poate fi obtinuta in vitro (in laborator) si in-vivo (pe viu), prin utilizarea unui comutator magnetic”, au declarat oamenii de stiinta in timpul unui interviu.

Descoperirea a facut valuri notabile in lumea stiintei. Cu toate acestea, de la publicarea articolului de cercetare (2012) au trecut 6 ani, si de atunci nu s-a mai spus nimic. Cel mai actual articol pe aceasta tema a aparut in Belfast Telegraph, la finalul lui 2012, fiind o versiune reciclata la articolul din 2012 pe aceasta tema, fara a introduce ceva nou la subiect.

Ce s-a intamplat intre timp? Inca o descoperire remarcabila din domeniul cancerului, ignorata cu buna intentie…

sursa: almeea.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.