”Vărul umil” poate atenua și vindeca boli care determină mii de decese în întreaga lume

foto: kfetele.ro

În timp ce miliarde de dolari sunt turnați în cercetare și dezvoltare de droguri farmaceutice, „vărul umil” a fost dovedit faptul că poate atenua și chiar vindeca boli care determină milioane de suferințe și sute de mii de decese în fiecare an în întreaga lume.

„Vărul umil” este cel mai bine știut produs pentru adăugarea lui la diverse prăjituri sau ceaiuri, dar ai știut oare ce proprietăți de vindecare remarcabile are?

O multitudine impresionantă de cercetări făcute pe sucul de lămâie indică faptul că acesta ar putea fie să vindece, fie să accelereze procesul de vindecare dintr-o varietate de boli care pot pune în pericol viața, printre care:

Siclemia (SCA): Afectează aproximativ 95.000 de americani anual și este diagnosticată la unul din fiecare 500.000 de nașteri la afro-americani. O tulburare de coagulare ereditară, siclemia se caracterizează printr-o anomalie a moleculei purtătoare de oxigen a hemoglobinei din celulele roșii din sânge. Un studiu clinic pe sucul de lămâie a descoperit recent că reduce episoadele dureroase (50,0% intervenție suc de lămâie versus control 92,7%); boală febrilă (46,6% intervenție suc de lămâie versus control 87,3%) și rata de admitere spital (3,4% intervenție suc de lămâie versus control 34,5%) pentru siclemie la copii.

Malaria: Este o boală parazitară care conduce la 660.000 de decese în fiecare an. O gamă largă de medicamente foarte toxice sunt folosite pentru a trata boala, în timp ce un studiu recent a constatat că sucul de lămâie ajută foarte mult la eradicarea bolii, mai ales atunci când este combinată cu terapia standard de tratament cu medicamente. Astfel s-a ajuns la concluzia că: „Sucul de lămâie utilizat cu medicamentele anti-malarie adecvate poate accelera procesul de vindecare în cazul unei malarii necomplicate”.

Agenți bacterieni din alimente: Un studiu recent a constatat că alimentele care conțin în mod natural agenți patogeni, ar putea fi complet dezinfectate cu suc de lămâie. Atât Vibrio parahaemolyticus cât și Salmonella (două cauze frecvente de intoxicații alimentare) au fost reduse sub limitele de detecție prin adăugarea de suc de lămâie.

Apa de dezinfectare: Sucul de lămâie este bun pentru a dezinfecta apa prin uciderea norovirus, precum și a E-coli.

Sucul de lămâie a reușit să ucidă și agentul patogen al holerei care se crede a afecta între 3-5.000.000 oameni conducând la aproximativ 100.000-130.000 de decese pe an începând cu anul 2010.

Uciderea cancerului pancreatic: Acesta este un tip de cancer destul de dificil de tratat. S-a constatat faptul că sucul de lămâie poate induce moartea celulelor programate în celulele cancerului de pancreas.

Renunțarea la fumat: Probabil cauza cea mai frecventă de deces pe planetă, fumatul, poate fi eliminat cu ajutorul acestui suc. Un studiu clinic a comparat guma de nicotină cu sucul de lămâie. În urma studiului s-a constatat că sucul de lămâie este la fel de eficient, având un efect asemănător gumei de nicotină.

sursa: secrete.com via ziarulnational.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.