Vedeți la ce este bun hreanul amestecat cu miere! Este de utilizat în multe afecțiuni și ar fi bine să-i aflați efectele

foto: Realitatea.net

Nu mai este o surpriză pentru nimeni faptul că ingredientele naturale au proprietăţi terapeutice asupra organismului. Iar atunci când le combini, efectele sunt uimitoare. Spre exemplu, atât hreanul, cât şi mierea sunt două remedii naturiste care nu ar trebui să îţi lipsească din casă, în special în sezonul rece. Iată ce beneficii îţi aduce hreanul cu miere şi cum îl poţi administra!

Beneficiile ale hreanului cu miere

Folosit atât la gătit, cât şi în compoziţia unor tratamente naturiste, hreanul este extrem de eficient în tratarea mai multor afecţiuni. Iar despre miere nu mai este necesar să detaliem că este remediul bun la toate.

Mai jos găseşti care sunt principalele efecte ale hreanului cu miere.

Hreanul cu miere…

1. …întăreşte sistemul imunitar. Dacă ţi se pare că în ultima perioadă ai răcit des, este clar că sistemul tău imunitar are nevoie de întăriri. Apelează la ajutorul acestui mix cu proprietăţi terapeutice şi în doar câteva zile te vei simţi mai bine.

2. …are efect energizant. Nu doar cafeaua şi ceaiul verde se numără printre cele mai bune energizante, ci şi hreanul cu miere. Nu trebuie decât să îţi începi ziua cu o linguriţă cu miere şi câteva grame de hrean ras. Astfel vei fi pregătită să faci faţă tuturor provocărilor de peste zi.

3. …acţionează că un tonic cardiac. Previne instalarea bolilor de inimă cu ajutorul hreanului cu miere. Este recomandat să amesteci o lingură de hrean dat pe răzătoare cu o lingură de miere. Ia două linguriţe pe zi din acest amestec. Urmează cura timp de o lună de zile, apoi ia o pauză şi revino la ea după două luni.

4. …stimulează circulaţia sanguină. Acest remediu naturist îţi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, având efecte benefice chiar şi asupra celei periferice. El echilibrează tensiunea arterială şi previne formarea cheagurilor de sânge.

5. …tratează afecţiunile respiratorii. Scapă de tuse, bronşită şi diferite infecţii ale sinusurilor cu hrean cu miere. În plus, cu ajutorul acestui remediu poţi să ţii sub control şi astmul. Ia o linguriţă de miere cu hrean pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Acest remediu are efecte antibiotice şi expectorante puternice.

6. …stimulează digestia lentă. Consumă câteva linguriţe de hrean cu miere înainte de mesele principale pentru a preveni constipaţia şi a curăța organismul de toxine.

7. …tratează anemia. Hreanul cu miere este bun atât pentru adulţii, cât şi pentru copiii care nu au poftă de mâncare şi se confruntă cu anemie. Este recomandat să se administreze până la refacerea organismului.

8. …previne paradontoza. Afecţiunile gingivale sunt greu de ţinut sub control, însă cu ajutorul remediilor potrivite îţi poţi menţine ţesuturile sănătoase. Nu mai da hreanul pe răzătoare, ci mestecă-l îndelung. Mierea este ingredientul perfect care va atenua gustul iute şi intens al rădăcinoasei.

9. …îmbunătăţeşte memoria. Atât hreanul, cât şi mierea sunt ingrediente bogate în vitamine, în special în cele din complexul B, utile pentru o bună funcţionare a sistemului nervos.
Introdu hreanul cu miere în dieta ta zilnică şi vei reuşi să ţii la distanţă mai multe afecţiuni.

Dacă simţi o sensibilitate la nivelul stomacului, renunţă la acest remediu naturist sau micşorează cantitatea zilnică. De asemenea, nu îl urma pe o perioadă lungă de timp, având în vedere că hreanul poate avea efecte iritante asupra sistemului digestiv.

Sursa: divahair.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.