(VIDEO) A folosit doar un obiect pentru a-și scoate căpușa din picior

Primăvară se trezește toată natura, iar odată cu ea se trezesc și insectele neplăcute cum ar fi, de exemplu, căpușele. Acestea devin mai active în special în luna aprilie.

Pericolul de a deveni victimele căpușelor nu ne paște doar în natură. Acestea pot fi aduse acasă de pisicile și de câinii noștri care se plimbă pe stradă. Căpușele se pot ascunde chiar și într-un buchet de flori!

Cea mai periculoasă boală provocată de căpușe este encefalita, care este o boală foarte periculoasă pentru oameni, deoarece este afectat sistemul nervos central și ar putea duce chiar la paralizie.

Dacă ați descoperit o căpușă pe corp, mergeți imediat un medic. Dacă nu aveți această posibilitate, puteți încerca să o extrageți cu o seringă obișnuită.

Cum să extrageți o căpușă

Aveți nevoie de:

— o seringă

— pensetă (dacă mușcătura de căpușe a fost cu mai mult timp în urmă)

Vă propunem să urmăriți acest video pentru a vedea cum se extrag căpușele.

În acest caz căpușa s-a aflat o perioadă lungă de timp sub piele, de aceea bărbatul a utilizat un instrument special pentru a extrage insecta. Dacă veți descoperi căpușa la 1-2 zile după mușcătură, aveți toate șansele să o extrageți cu o seringă.

Când mergeți să vă relaxați în sânul naturii nu uitați de pericolele ascunse! Alegeți hainele potrivite pentru ca insectele să nu poată ajunge ușor sub ele.

*Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.

sursa: medianews.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.