(VIDEO) Imaginea incredibilă cu aurora boreală surprinsă de un astronaut aflat în spațiu

Unul dintre astronomii ce trăiește pe Stația Spațială Internațională a publicat o imagine uimitoare cu aurorele boreale de pe Pământ. Imaginile prezintă „panglicile” verzi ale aurorelor în timp ce soarele răsare în emisfera sudică.

„Răsăritul soarelui distruge aurorele din emisfera sudică”, a declarat astronautul american Ricky Arnold. După ce imaginea a fost publicată pe pagina de Instagram a ISS, NASA a decis că fotografia merită publicată şi pe site-ul oficial al agenției cu titlul de imaginea zilei.

Conform Mail Online, luminile sudice și nordice sunt spectre de lumină cunoscute și cu denumirea de „aurore”. Există două tipuri de aurore boreale (apusul în nord) și australis (apusul în sud).

Frumosul fenomen natural al aurorelor boreale este de fapt rezultatul coliziunilor dintre moleculele gazoase din atmosfera Terrei cu particulele încărcate electromagnetic provenite din Soare. Variația de culoare a aurorelor boreale se datorează tipului de molecule gazoase implicate în această reacție. Culoarea observată cel mai adesea are o tonalitate tipică de galben-verzui, fiind produsă de moleculele de oxigen situate la înălțimea de circa 96 kilometri.

Cele mai bune locuri unde poate fi observată sunt partea de nord-vest a Canadei, Alaska, Norvegia, Islanda și nordul Siberiei. Aurorele australe nu sunt atât de vizibile precum cele nordice, datorită faptului că apar în mod concentrat doar în Antarctica.

sursa și foto: independent.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.