(VIDEO) Cum cultivi ceapa pe … pervazul ferestrei sau pe balcon

Fie că stai la bloc sau ai foarte puțin spațiu pentru a cultiva legumele preferate, o metodă nouă de a cultiva ceapa te va ajuta să obții o recoltă mereu proaspătă pentru rețetele familiei tale. Este vorba despre cultivarea cepei pe verticală folosind sticle sau bidoane de plastic.

Ceapa cultivată în sticle de plastic poate fi ținută atât pe balcon, cât și pe pervaz sau în orice spațiu mic, dar cu acces la o sursă se lumină naturală.

Pentru a porni la drum, ai nevoie de o sticlă de plastic de 2 litri sau chiar mai mare – se preferă bidoanele de 5 litri pentru o recoltă mai bună, de pământ fertil de grădină, o foarfecă și arpagic.

Se se fac găuri suficient de mari pe suprafața bidonului pentru a permite creșterea cepei, dar având grijă ca ele să nu lase pământul să ”curgă” afară. În orice caz, aceste găuri pot fi mărite pe măsură ce crește ceapa. Ele pot fi realizate și cu un fier încins – sau un cerc de sârmă încinsă.

foto: Pulptastic

Se umple apoi bidonul cu straturi de pământ și de arpagic poziționat către exterior, în dreptul găurilor.

La final se udă ceapa – proces se ce repetă o dată la două zile sau de cât ori vezi că este nevoie, și poziționează ”ghiveciul” cu ceapă pe pervaz, la lumină.

cum se uda ceapa

Vei vedea că în curând vei avea ceapă proaspătă, crescută în cel mai mic spațiu posibil!

foto: Pulptastic

sursa: agrointel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.