(VIDEO) Cum scapi de durerile din orice parte a corpului, în câteva minute

Indiferent de cat de activ esti sau de stilul de viata pe care il adopti, tot s-ar putea ca la un moment dat sa suferi de dureri in diferite parti ale corpului. Din fericire, exista o modalitate eficienta pentru a le elimina, fara prea mare efort.

Iata cum scapi de durerile din orice parte a corpului, in cateva minute:

1. Durere de gat
Stati drept pe un scaun si indoiti capul spre o parte, astfel incat urechea sa atinga umarul. Se mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde si apoi mutati capul lent, la pozitia initiala. Se repeta procedura pe cealalta parte.

2. Durere de umar
Ridicati umerii cat mai aproape de urechi si tineti-va respiratia timp de 2-3 secunde. Expirati si coborati umerii. Repetati procedura de zeci de ori.

Exercitii rapide pentru durerile de gat si umeri

3. Durere in partea superioara a spatelui
Pentru a elimina durerea in zona superioara a spatelui trebuie sa va incrucisati bratele si va prindeti umerii, ca si cum v-ati imbratisa. Pastrati mainile pe umeri, inspirati adanc, tineti-va respiratia aproximativ 30 de secunde apoi expirati incet.

4. Durere in partea inferioara a spatelui
Pentru durerile mai usoare, stati drept pe un scaun si ridicati un genunchi la nivelul pieptului. Apropiati corpul si pastrati pozitia timp de 30 de secunde. Apoi, coborati piciorul treptat. Repetati procedura cu celalalt picior.

5. Durere in articulatiile mainii
Strangeti in pumn mainile si pozitionati-le in fata. Apoi faceti miscari circulare in toate directiile, de 10 ori.

6. Durere de sold
Pentru a calma durerea de sold, ar trebui sa stati drept, la marginea unui scaun cu spatar. Apoi, rotiti usor trunchiul in directia stanga sau dreapta si intindeti piciorul opus in spate.

Cand rotiti in directia dreapta, intindeti piciorul stang. Pastrati celalalt picior in unghi drept si aduceti trunchiul in pozitia normala, in scopul de a pune accent pe sold. Mentineti aceasta pozitie timp de 30 de secunde. Ulterior, reveniti incet in pozitia initiala si apoi repetati procedura cu cealalt picior.

7. Durere in muschi fesieri
Stati drept pe un scaun si tineti piciorul stang in unghi drept. Indoiti piciorul drept peste cel stang si aplecati usor trunchiul pana simtiti o tensiune in muschii fesieri. Mentineti pozitia 30 de secunde, apoi schimbati si repetati cu celalalt picior.

8. Durere de genunchi
Stati drept pe un scaun si dintr-o singura miscare va ridicati. Apoi va asezati, intr-un ritm lent. Repetati de zeci de ori.

VIDEO – Exercitiul care combate durerea de genunchi in 30 de secunde

9. Durere in laba piciorului
Pozitionati un picior impotriva celuilalt, si plasati-l in spatele calcaiulu. Strangeti degetele si mentineti pozitia timp de 30 secunde. Intr-un ritm lent, indreptati degetele si repetati exercitiul cu celalalt picior.

SURSA: sanatate.bzi.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.