(Video) Factură mai mică la gaze sau lemne! Centrală termică bio pe bază de compost, pe care o poate construi orice gospodar, utilă casei sau solarului

foto: AgroNotizie

Instalația bio cu compost poate fi construită de orice gospodar și furnizează căldura și apa caldă necesară pe timp de iarnă unei case, ferme sau solarului.

Procesul de încălzire se desfășoară în interiorul compostului, unde temperaturile pot urca până la 65 de grade Celsius. Cu o pompă, țevi, o plasă de oțel și o folie de plastic plus compost vă puteți construi propria centrală termică.

Astfel, vă puteți asigura autonomia termică pentru o suprafață de 1.500 de metri pătrați, timp de cel puțin un an. Compostul trebuie schimbat, însă instalația poate fi menținută chiar și un deceniu.

Dimensiunile optime pentru acest sistem sunt 5 metri diamentru și o înălțime de 2,5 de metri.

Compostul este un amestec de frunze și lemn tocat și bălegar. Tot sistemul poate fi amplasat într-o singură zi.

Compostul trebuie udat intensiv în primele zile, însă, apoi reacțiile de descompunere din interiorul său vor produce multă energie termică.

Centrala are la bază o folie de plastic, peste care se pune lemn verde tocat. Urmează țeava în formă circulară, fixată de structură. Procedeul se repetă până se atinge înățimea dorită a centralei bio.

Iată un exemplu de centrală termică bio destinată unui solar.

sursa: greatnews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.