(VIDEO) ”Luceafărul”, animație 3D, realizare a unui tânăr basarabean. Un proiect original și ambițios

Screenshot_2

Pasionat de artă și film, dar și de poezia lui Eminescu, un tânăr basarabean a reușit să realizeze un proiect original și ambițios: a transformat în film animat 3D  „Luceafărul” poetului național. Ion Cebotari, originar din orașul Nisporeni, stabilit acum în Canada, nu a dormit trei luni pentru a-și vedea visul, încercând să cuprindă toată subtilitatea și frumusețea celor 98 de strofe ale poemului eminescian.

„Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esența poeziei și am lăsat imaginația să zboare, m-am dedicat 101% ca să redau exact toată subtilitatea strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animație de la Development, Pre-production, Production și Post production. Am acumulat o experiență enormă și am pus în practică metode de produceri noi, pe alocuri, unice”, a spus Ion Cebotari, pentru albasat.md.

El studiază ART SCENE en ANIMATION la Universitatea LAVAL din orașul Quebec.

Tânărul din Nisporeni  mai susţine că se poate considera un bărbat norocos nu doar pentru că soția îl susține în tot ceea ce face, ci și pentru că aceasta îi este alături. Ion Cebotari mai este pasionat de Stop Motion – metodă de animație volumetrică și intenţionează să-şi perfecţioneze stilurile de animație.

Filmulețul animat are o durată de 15 minute și-l puteți urmări mai jos.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *