Vinul medicinal normalizează tensiunea arterială și previne afecțiuni grave

foto: Avantaje.ro
Chiar dacă fructele de pădure sunt consumate, în mod obișnuit, în cadrul prăjiturilor, a sucurilor sau a gemurilor, există o altă variantă prin care putem beneficia de proprietățile uimitoare ale acestora: vinul medicinal, scrie realitatea.net.
Fitochimicalele care oferă o culoare intensă fructelor ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.
Pe lângă aceste uimitoare beneficii, fructele de pădure contribuie la o mai bună detoxifiere a organismului, ajutând într-o mare măsură sistemul limfatic, rinichii și intestinele să elimine majoritatea toxinelor din organism.
Vinul din fructe de pădure se prezintă cu numeroase beneficii asupra sănătății, cele care se remarcă în mod deosebit fiind:
– Normalizarea tensiunii arteriale
– Creșterea imunității
– Prevenirea apariției celulelor canceroase
– Combaterea depresiei, insomniei și durerilor de cap
– Încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii
La prepararea rețetei se pot folosi orice fructe de pădure, însă cea mai puternică aromă este oferită de zmeură, scrie topremediinaturiste.ro.
Cum se prepară
Ca sa fii sigur ca folosesti un produs suta la suta natural si sa te bucuri de efectele lui benefice, prepara vinul medicinal in casa.
Ca sa-l prepari, ai nevoie de fructe, legume si plante si, bineinteles, de vin, rosu sau alb, de preferinta natural, netratat, fara alte adaosuri.
Vinul de leurda, recomandat mai ales persoanelor in varsta, suferinde de tuberculoza pulmonara, tuse rebela sau insuficienta respiratorie, este un tonic excelent. Intr-o jumatate de litru de vin alb se pune un pumn de frunze proaspete, de preferinta rupte si nu taiate, si se fierb cinci minute, se mai lasa alte zece minute la infuzat, dupa care se strecoara si se indulceste amestecul cu miere. Se bea dimineata, cate un paharel. Cura cu vin de leurda dureaza 14 zile, mentionează ziare.com.
Vinul de ceapa are efecte deosebite in tratarea tusei si, de asemenea, poate fi preparat in casa. Intr-o sticla de un litru (sa se evite plasticul) se pun 200 de grame de ceapa tocata marunt, o suta de grame de miere de albine, de preferat poliflora, si vin de tara, rosu sau alb, netratat. Amestecul se lasa la macerat, la loc caldut, timp de zece zile, dupa care se filtreaza.
Se iau cate trei-patru linguri pe zi. Preparatul combate si vindeca tusea, favorizand, in acelasi timp, transpiratia. Si copiii pot lua cate o lingurita din acest vin de trei ori pe zi, fara absolut nicio problema.
Vinul de ridiche neagra este antireumatic si se recomanda in artrite, artroza, spondiloza. Ca sa-l prepari, ai nevoie de o ridiche neagra de marime potrivita si un litru de vin alb si dulce. Se spala ridichea si se da pe razatoare cu tot cu coaja. Se lasa la macerat cu vinul timp de doua saptamani, dupa care se filtreaza si se pune in sticle.
Se bea cate un paharel dimineata, in cure de cate doua-trei saptamani. Se poate face cate o cura de vin de ridiche neagra la fiecare anotimp.
Vinul de hrean este folositor suferinzilor de astm, dar si pentru reglarea activitatii cardiace si tratarea anemiei. Specialistii spun ca este si un tonic sexual de exceptie. Intr-un litru de vin rosu adauga 15 linguri de hrean ras prin razatoarea mica. Se lasa la macerat o saptamana, apoi se filtreaza. Se ia cate o lingura, de trei ori pe zi.
Vinul de anason se recomanda mai ales pentru calmarea arsurilor stomacale. De asemenea, inlatura balonarea si te ajuta sa te recuperezi mai repede dupa raceala. Intr-un litru de vin, adauga o suta de grame de seminte si 200 ml de alcool alimentar si lasa amestecul la macerat timp de zece zile. Se filtreaza si se pastreaza la rece. Se iau cate trei linguri pe zi.