”Vitamina performanţei intelectuale și fizice”, metoda care ține țânțarii la distanță. Nu mai ai nevoie de niciun spray

foto: discover.apester.com

Este supranumită ,,vitamina performanţei intelectuale și fizice”, având efecte benefice asupra celulelor sistemului nervos, mucoasei digestive, celulelor musculare și cardiace, luptă contra stresului și susține apărarea imunitară. Cu siguranță, nu ai știut că una dintre vitaminele grupului B și anume vitamina B1 poate constitui un repelent excelent împotriva insectelor.

Cum este posibil? Fiind o vitamină hidrosolubilă, tiamina sau vitamina B1 se elimină pe cale urinară și prin transpirație, intervenind în modul cum miroase pielea și tinând astfel țânțarii la distanță.

Pielea persoanelor care au un nivel crescut al vitaminei B1 nu este deloc pe placul micilor insecte.

Există specialiști care susțin chiar că suplimentarea cu vitamina B1 (în doze de 100 mg/zi) este indicată pe parcursul verii pentru prevenirea înțepăturilor de țânțari.

Mirosul care ține la distanță țânțarii nu poate fi perceput de om, însă este sesizat de către aceste insecte mici hemofile.

Vitamina B1, cunoscută și ca tiamina, este un nutrient esențial de care corpul are nevoie. Aceasta se regăsește în alimente fermentate, cereale integrale, orz, orez brun, sparanghel, varză, ficat, ouă, orz verde, grău verde.

Tiamina este eliberată în farmacii sub formă de soluție injectabilă, în fiole. Acest remediu este absolut inofensiv și poate fi aplicat topic, pe piele, în cantități mici, contribuind astfel la evitarea mușcăturilor de țânțari inclusiv la copii.

Sursa: unica.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.