Vitaminele cu efect cancerigen care se găsesc aproape peste tot

foto: Dr. Weil

Sunt multivitamine care se pot cumpara din orice hipermaket, fara sa existe cineva care sa le explice consumatorilor riscurile la care se expun consumandu-le.

Pe lista de ingrediente acestor multivitaminelor intra aditivi alimentari care in mod normal nu au ce cauta intr-un produs ce ar trebui sa ajute la pastrarea sanatatii. Ciclamatul de sodiu si zaharina de sodiu sunt doi edulcoranti pe care lumea stiintifica i-a incadrat in categoria substantelor cancerigene. Agentia Internationala pentru Cercetari in Cancer a incadrat ciclamatul de sodiu in grupa 3, din punct de vedere al potentialului cancerigen, si zaharina in grupa 2B.

Testele realizate pe cobai au aratat ca E952 poate provoca tumori maligne la vezica. Zaharina interfera cu procesul normal de coagulare a sangelui, glicemia si functiile digestive, perturbandu-le.

Vitaminele utilizate in compozitia produsului analizat sunt sintetice, neavand biodisponibilitate. De aceea, organismul nu este ajutat in nici un fel de consumul acestor multivitamine.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage atentia si asupra continutului de fructoza. Acest glucid poate stresa pancreasul endocrin, fortandu-l sa secrete o cantitate mare de insulina intr-o perioada scurta. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul nostru ne spune ca multivitaminele acestea nu sunt recomandate celor care vor sa isi pastreze un nivel optim al functionarii organismului.

Copiii, femeile insarcinate si care alapteaza, bolnavii de cancer sunt primii care ar trebui sa evite consumul acestui produs. Nici un fel de multivitamine nu pot inlocui o alimentatie variata si echilibrata.

Atentie la eticheta! Ce este insiruire de E-uri este tiparita pe ea:
Multivitamine. Supliment alimentar. Cu gust de portocale. Substanta de acidulare acid citric E330, hidrocarbonat de sodiu E500, fructoza, amidon, vitamina C E301, praf de suc de sfecla rosie, aroma, edulcorant ciclamat de sodiu E952, amid de acid nicotinic, vitamina E306, edulcorant zaharina de sodiu E954 (maltodextrina, concentrat de suc de sfecla rosie), pantotenat, vitamina B6, vitamina B2 E101, vitamina B1, acid tonic, biotina, vitamina B12.

Atentie mare la ce cumparati, cititi cu atentie etichetele!

Sursa: Jurnalul National

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.