Vrei să ai cele mai frumoase mușcate curgătoare în această primăvară?

foto: Renovat.ro

Muşcatele curgătoare, specii rustice şi foarte apreciate, pot fi folosite cu succes în decorarea interioarelor, a balcoanelor sau a ferestrelor.

Îngrijirea muşcatelor curgătoare primăvara: ce trebuie să ştim

Muşcatele curgătoare provin din Africa de Sud şi au ajuns în Europa abia în secolul al XVII-lea. Acestea au nevoie de multă apă şi lumină, da nu este recomandat să fie ţinute în locuri în care ar primi lumină direct de la soare şi nici să fie udate direct pe frunze. Având perişori pe frunze, muşcatele curgătoare sunt foarte sensibile. Vara şi primăvara muşcatele curgătoate trebuie udate la fiecare două zile cu apă fiartă şi răcită, pentru obţinerea unui conţinut redus de fluoruri.

Aceste flori au nevoie de un sol bun şi, pentru o creştere frumoasă şi cu multe flori, trebuie să le ciupim vârfurile pentru a stimula înflorirea.

Îngrijirea muşcatelor curgătoare primăvara: cum se înmulţesc

Muşcatele curgătoare pot fi plantate cu success primăvara sau pot fi înmulţite pe perioada verii. Se plantează în locuri însorite, unde solul este umed, acesta fertilizându-se la patru-şase săptămâni, potrivit marya.ro.

Muşcatele curgătoare pot fi protejate de boli şi paraziţi precum putregaiul cenuşiu, afide şi păduchi lemnoşi cu insecticide.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.