Vrei sa eviți să faci Alzheimer la bătrânețe? Ai de făcut un lucru simplu

foto: cariatinet.it

Cu totii ajungem intr-un moment in care organismul ne lasa si nu reusim sa ne mai desfasuram activitatile zilnice.

Batranetea este cea mai grea si mai necrutatoare „boala” din lume, ne scoate din joc fara drept de apel si ne duce intr-o zona din care cu greu putem iesi. La batranete incepem sa nu ne mai dorim asa de mult sa ne traim viata, nu mai stim exact ce ne dorim, fiecare zi este o lupta pentru supravietuire.

Pe masura ce imbatranim, ajungem sa ne gandim tot mai mult la momentul in care vom deveni cu adevarat neputinciosi si va trebui sa ne ingrijeasca altii. Tocmai aceste ganduri ne pot face si mai mult rau, dupa cum arata un studiu recent facut la Yale.

Stim deja ca gandurile negative, gandirea axata in special pe aspectele neplacute ale vietii poate sa ne afecteze functionarea inimii, functionarea creierului si putem ajunge in situatia in care sa dezvoltam diverse boli strict din aceste motive banale.

Conform studiului publicat intr-un jurnal medical prestigios, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca odata disparute aceste ganduri negative despre batranete si cum va fi in aceas perioada riscul aparitiei bolii Alzheimer este din ce in ce mai mic.

Ideile negative despre batranete nu fac decat sa afecteze hipocampusul, acolo unde se inmagazineaza amintirile, tot ce invatam, centrul memoriei, care se micsoreaza. Volumul hipocampusului este mai mic mai ales la cei care sufera de dementa si de Alzheimer, de unde si concluziile studiului.

Pentru a evita aceste afectiuni nu avem de facut decat un lucru simplu, sa gandim pozitiv si sa nu ne mai fie teama de batranete. Pe de alta parte, stiind ca nu putem sa evitam imbatranirea, ne provocam singuri motive de stres puternic, angoase, refulari care cu greu pot fi controlate, supunand mereu creierul la niste „biciuri” fara rost.

Presiunea imensa si stresul cauzat de inaintarea in varsta pot determina modificari radicale la nivel cerebral, ducand la o degenerare mai rapida a tesutului din creier. Asa nu vom mai avea o memorie slaba la batranete si vom trai mai bine si mai frumos aceasta perioada complicata din viata fiecarui om.

sursa: resurse.net

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.