”Vreţi să trăiţi 120 de ani?” Află motivul pentru care americanii au spus NU

Americanii vor să trăiască mai mult decât media de vârstă de acum, dar nu ar apela la tratamente care să le prelungească viaţa până la 120 de ani, arată un sondaj recent realizat de Pew Research Center.

Potrivit sondajului, peste două treimi dintre adulţii chestionaţi (69%) afirmă că şi-ar dori să trăiască, în medie, 90 de ani, cu răspunsuri care variază între 79 şi 100 de ani. Cifra este cu 11 ani mai mult decât trăiesc în prezent, adică până la vârsta de 78,7 ani (81 de ani femeile, 76,2 de ani bărbaţii).

Totuşi, numai o treime (38%) dintre cei chestionaţi ar apela la tehnologii inovatoare sau tratamente medicamentoase pentru a încetini procesul de îmbătrânire sau pentru a-şi prelungi viaţa. Aproape 56% au spus că nu ar apela la asemenea tratamente, deoarece acestea intervin în ciclul natural al vieţii.

Sondajul mai arată că 81% dintre americani sunt satisfăcuţi de viaţa lor, 56% speră ca în 10 ani viaţa lor să fie mai bună, iar 57% nu îşi fac probleme că vor rămâne fără bani la pensie.

sursa: semneletimpului.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.