A fost descoperită metoda de refacere a sistemului imunitar al omului, indiferent de vârstă

foto: build-house.net

În studiile recente publicate în ziarul The Telegraph se menționează faptul că înfometarea pe parcursul a trei zile poate duce la refacerea sistemului imunitar al omului, indiferent de vârstă.

Oamenii de știință au descoperit că înfometarea împune celulele stem să producă noi globule albe în sânge care ajută la luptă împotriva infecției. Acest lucru poate fi foarte folositor pentru persoanele care au imunitate slabă: pacienții care fac cursuri de chimioterapie, precum și persoanele în etate al căror sistem imunitar devine mai slab odată cu înaintarea în vârstă și nu sunt capabile să lupte cu boala.


Cercetătorii au dovedit că o dietă strictă obligă celulele stem să producă în sânge globule albe noi, care restabilește foarte mult sistemul nostru imunitar.

Walter Longo, coautor al studiului și profesor la” USC Davis School of Gerontology” a spus: „Când sunteţi înfometat, organismul dvs. încearcă să păstreze cât mai multă energie. Singura modalitate de a face acest lucru este reciclarea tuturor celulelor inutile ale sistemului imunitar, în special a celor deteriorate”.

Longo a mai adăugat: „Dacă activitatea sistemului imunitar este afectată din cauza chimioterapiei sau a bătrâneţii, înfometarea va ajuta, în sensul direct al cuvântului, la restabilirea completă a sistemului imunitar”.

sursa: ecology.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.