A împrăştiat bicarbonat de sodiu prin grădină și efectul a fost neașteptat

Ati auzit de bicarbonatul de sodiu. Sigur ca marea majoritate cunoaste beneficiile acestui ingredient in bucatarie, insa nu stiu cati dintre voi cunosc ce poate face acesta in gradina…

Pe scurt, bicarbonatul de sodiu este un ingredient indispensabil in orice casa. De la utilizarea lui in bucatarie pentru prepararea unor prajituri, pana la tratarea arsurilor la stomac, bicarbonatul este unul dintre cele mai bune alegeri.

Mai mult decat atat, pe langa clasicele utilizari, va invit sa descoperim impreuna ceea ce nu stiati ca poate face bicarbonatul de sodiu!

Utilizari ingenioase ale bicarbonatului in propria gradina!

Eliminati cu succes daunatorii de pe frunzele plantelor

Este foarte simplu – combinati 5 lingurite de bicarbonat cu 5 litri de apa, amestecati bine pana cand acesta s-a diluat, apoi stropiti frunzele plantelor cu acest amestec. Nici un daunator nu se va mai apropia de plantele dumneavoastra.

Pamantul din glastrele cu flori

Inainte sa asezati pamant intr-o glastra de flori, aveti grija sa presarati putin bicarbonat de sodiu pe fundul glastrei, apoi sa adaugati pamantul. Acest truc va tine la distanta aparitia mucegaiului.

Scapati de furnici

Presarati putin bicarbonat in jurul casei sau pe la colturile unde stiti ca furnicile se adapostesc si va asigur ca in cateva zile acestea vor disparea.

Scapa de tantari

Tantarii se adapostesc de obicei pe frunzele gardului viu sau pe frunzele copacilor din curte. Adaugati 5 linguri de bicarbonat la 2 litri de apa, apoi combinati apa rezultata cu 100 de ml de otet. Turnati amestecul intr-un recipient cu pulverizator si stropiti frunzele copacilor sau gardului cu acest amestec. Tantarii nu-si vor mai gasi caminul in aceste locuri!

sursa: secretele.com

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.