Ai idee de ce scrie YKK pe fermoare?

Femoarele pe care sunt inscriptionate literele YKK se gasesc pe o multime de produse, incepand de la obiecte de imbracaminte (bluze, fuste, pantaloni) si pana la saci de dormit si huse. YKK este o abreviere de la Yoshida Kogyo Kabushikikaisha care se traduce aproximativ din japoneza “Yoshida Company Limited”.

Firma producatoare de fermoare “Yoshida Company Limited” a fost numita dupa fondatorul ei  Tadao Yoshida, care a pus bazele companiei in 1934. Potrivit unelor estimari, firma YKK produce cam jumatate din fermoarele lumii, ceea ce inseamna cam 7 miliarde de fermoare in fiecare an.

Desi ati fi tentati sa credeti ca Yoshida a inventat fermoarul, de fapt, inventatorul importantului dispozitiv este un american pe nume Whitcomb L. Judson. Iar anul de nastere al fermoarului este 1890. Firma lui inca mai exista si astazi sub numele de Talon, Inc, producand niste fermoare cu un design vizibil imbunatatit fata de prima perioada a activitatii sale.

Insa YKK are o reputatie de neegalat in industria modei, firma controlonad fiecare etapa de producere a fermoarelor, de la topirea metalului folosit ca materie prima si pana la ambalarea produsului finit. In plus, YKK produce fermoare foarte fiabile, in cele mai variate modele si din cele mai variate materiale, de diferite culori si marimi.

Asadar, daca pe fermoarul vostru scrie YKK inseamna ca aveti unul dintre cele mai bune fermoare din lume, iar sansele ca el sa se strice si odata cu el sa va “alegeti” cu un intreg obiect de imbracaminte distrus, sunt minime.

sursa și foto: stirifeldefel.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.