Alga care stimulează scăderea în greutate, elimină substanţele radioactive, reglează tiroida şi este cea mai importantă sursă de iod

foto: University of California

O algă de culoare brună, kelp este considerată un adevărat superaliment datorită conţinutului extrem de bogat în minerale şi în vitamine.

Ca şi celelalte alge, kelp este capabilă să reţină nutrienţii din apele oceanelor fără a întâmpina probleme ca degradarea solurilor şi poluarea excesivă care afectează plantele de uscat.

Cea mai importantă sursă de iod

Kelp este probabil cea mai importantă sursă de iod din lume, dar şi de proteine şi alginat de sodiu, un compus capabil să elimine substanţele radioactive din organism. Un nivel echilibrat al iodului este esenţial pentru sănătatea glandei tiroide, cea care reglează metabolismul şi secretă hormoni extrem de importanţi. Această algă stimulează, de asemenea, digestia şi acţionează ca purificator al sângelui. Având o importantă capacitate de detoxifiere, kelp este un diuretic puternic şi ajută la eliminarea apei în exces. Pentru unghii şi păr, kelp ajută la regenerarea şi la creşterea sănătoasă a acestora.

Reglează funcția tiroidă

Fibrele conţinute de această algă au un important efect în reducerea digestiei şi absorbţiei grăsimilor, asigurând o greutate corporală optimă, mai ales în combinaţie cu reglarea funcţiei tiroidiene. Un studiu al cercetătorilor japonezi a arătat că ea poate reduce nivelul trigliceridelor, iar un alt studiu din 2008 a demonstrat capacitatea acesteia de a elimina radicalii liberi din organism, responsabili pentru degenerarea celulară şi îmbătrânirea prematură. Alte minerale, precum magneziul, fierul, calciul sau potasiul, conţinute în kelp, pot fi extrem de benefice pentru femeile aflate în perioada menstruaţiei, a sarcinii sau a alăptării. Tot mineralele ajută la tratarea infecţiilor, în special cele gripale sau virozele de sezon. Fierul formează în combinaţie cu magneziul un mediu care favorizează homeostaza şi menţine sănătatea sângelui.

Furnizează energie

Kelp este un tip de algă maro, frecvent consumat în ţări din Asia. Acest tip de algă poate fi consumat în condiţii de siguranţă şi este recunoscut pentru că are în compoziţie compuşi ce contribuie la pierderea în greutate. Algele kelp provin în principal din păduri de alge aflate la mare adâncime în apă sărată şi pot creşte până la o jumătate de metru pe zi, ajungând în cele din urmă la înălţimi de 30, până la 80 de metri. Alga este considerată un superaliment, deoarece conţine toate substanţele nutritive esenţiale, fiind o sursă naturală bogată de iod, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fluor, zinc, cupru, fier, vitamine şi aminoacizi exogeni. Conţine multe vitamine, în special vitaminele B – esenţiale pentru metabolismul celular şi furnizarea de energie pentru organism -, C şi E, care sunt antioxidanţi foarte puternici şi promovează sănătatea vaselor de sânge, şi minerale precum calciu, bor şi magneziu, necesare pentru oase puternice.

Kelp se găseşte sub formă de pastile sau de pulbere, iar în magazinele de specialitate poate fi întâlnită sub formă de frunze, care pot fi uşor adăugate la prepararea salatelor, supelor sau altor mâncăruri

Pastele, benefice persoanelor care urmează un regim fără gluten

Pastele kelp sunt benefice pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten (cum ar fi persoanele cu boală celiacă). Conţin cantităţi abundente de clorofilă, care au multe substanţe nutritive, inclusiv antioxidanţi şi aminoacizi. Clorofila este similară în compoziţie cu sângele uman, astfel încât consumul ei poate stimula producţia de celule roşii din sânge. În plus, conţin un compus cunoscut ca fucoxanthin, care ajută la arderea grăsimilor.

Rețetă

Ingrediente: apă, alge kelp, agent de gelificare: sodiumalginate, aloe vera, alcool, agent de întărire: sulfat de calciu, clorură de magneziu. Pentru un plus de gust, puteţi folosi cuburile de legume bio 30 sau 40 de calorii per cub.

Mod de preparare: nu trebuie să gătiţi tăiţeii, doar să îi clătiţi cu 30 de secunde înainte de masă (în cazul în care doriţi să-i mâncaţi reci) sau se toarnă apă fierbinte şi apoi îi puneţi în sosul fiert. Condimentaţi pastele uşor pentru a face o salată hrănitoare şi sănătoasă, fie simple sau cu alte legume. De asemenea, pot fi sotate şi servite ca şi garnitură. Pachetul cu alge kelp poate fi ţinut la temperatura camerei, iar după deschidere, pastele pot fi ţinute în frigider în apă într-un castron deschis până la două săptămâni. Este un produs natural 100%, fără grăsimi, ideal pentru curele de slăbire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, precum şi pentru persoanele cu intoleranţă la grâu sau cu alergie la gluten şi soia.

sursa: 4bio.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.