Alimentele care înlocuiesc cu succes antibioticele. Consumate zilnic, te scapă de doctor

foto: avantulliber.ro

Specialişti în imunologie susţin că ne putem asigura o imunitate crescută fără probleme doar jucându-ne puţin cu farfuria pe care o punem pe masă, alegând porţii colorate de fructe şi legume, „stropite” cu până la 10 pahare de apă pe zi, cel puţin.

 

1. Iaurt

Probioticele sau „culturile active vii” găsite în iaurt sunt bacterii sănătoase care feresc intestinul şi tractul intestinal de germeni care provoacă boli.

2. Ovăz şi orz

Aceste boabe conţin beta-glucan, un tip de fibră cu capacităţi antimicrobiene şi antioxidante mai puternice decât echinaceea. Stimulează imunitatea, accelerează vindecarea rănilor şi poate ajuta antibioticele să funcţioneze mai bine.

3. Usturoi

Ustutoiul conţine ingredientul activ allicin care combate infecţia şi bacteriile, scrie adevarul.ro. Alte studii sugerează că cei care consumă mai mult de şase căţei de usturoi pe săptămână au o rată cu 30% mai mică de cancer colorectal şi o cu de 50% mai mică a cancerului de stomac.

4. Kefir

Un studiu suedez realizat pe 181 de subiecţi arată că cei care au băut un supliment zilnic de Lactobacillus reuteri – un probiotic specific, ce pare să stimuleze celulele albe din sânge – au avut cu 33% mai puţine zile bolnave decât cei cărora nu li s-a administrat acel supliment.

5. Peştii graşi

Somonul, macroul şi heringul sunt peşti bogaţi în grăsimi omega-3 ce reduc inflamaţia, cresc fluxul de aer şi protejează plămânii de răceli şi infecţiile respiratorii.

sursa: avantulliber.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.