Alimentul ieftin care îți întinerește creierul cu 11 ani

Conține mult fier și știm că face bine organismului, dar nu ne-am fi gândit niciodată că poate întineri creierul cu 11 ani. Despre spanac este vorba, și iată ce au descoperit specialiștii!

Spanacul și alte legume cu frunze verzi, consumate zilnic, ar putea preveni pericolul degenerării până la demență, susțin cercetătorii de la Universitatea Rush din Chicago (SUA), care au evaluat anual dieta și capacitatea mentală a aproximativ 950 de persoane în vârstă, pe o perioadă de doi până la 10 ani. Participanții, care au avut o vârstă medie de 81 ani, au fost supuși la 19 teste pentru evaluarea funcției lor mentale.

Cei care au mâncat legume cu frunze verzi, cum ar fi spanac și varză creață, o dată sau de două ori pe zi înregistrează un declin cognitiv semnificativ mai mic decât cei care nu au avut acest obicei alimentar, chiar și atunci când au fost luați în considerare și alți factori, cum sunt educația, exercițiile fizice și istoricul familial de demență. O concluzie pentru care specialiștii ar putea băga mana-n foc e că un consum constant din frunzele preferate de Popeye Marinarul întinerește creierul cu până la 11 ani!

sursa: apropomagazin.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.