Anunț făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor. Trebuie să știi și tu asta dacă obișnuiești să le cumperi des!

Recent, un anunț șocant a venit direct de la Asociația pentru Protecția Consumatorilor. Specialiștii au găsit o serie de nerguli în supermarket-uri în ceea ce ține de lămâi. Iată ce s-a descoperit, de fapt.

Așa cum știm, ce poate merge mai bine pe astfel de temperaturi mari decât o limonadă sau produse în care folosim acest aliment pentru a nu fi grețoase?! Exact, lămâile sunt la mare căutare acum, însă Protecția Consumatorului trage un semnal de alarmă.

Mai concret, după o serie de verificări, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a ținut să transmită un avertisment dur, în special pentru cei care obișnuiesc să cumpere lămâi ambalate la plasă și nu vrac.

Ce se întâmplă cu lămâile
Asociația pentru Protecția Consumatorilor a explicat că fructele gata cântărite şi ambalate în plasă, pregătite pentru a fi puse direct în coşul de cumpărături, sunt, de fapt, o înselătorie. Mulți români sunt tentați să apeleze la o astfel de alternativă mai ușoară, însă în urma testelor făcute, s-a observat că acea cantitate înscrisă pe etichetă nu corespunde cu realitatea.

Potrivit specialiștilor, în cele mai multe cazuri analizate s-au găsit diferenţe de până la aproape 200 de grame, astfel că zeci de români au cumpărat, de fapt, jumătate din cantitatea înscrisă pe ambalaj.

„Atenție la lămâile ambalate și cântărite! Ce-i pe etichetă s-ar putea să nu dea cu ce arată cântarul! Doar o diferență de 172 grame!!!”, scrie Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, pe pagina de Facebook.

Sursa:spynews.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.