Anunțul comandamentului NATO care îți dă fiori

Activitatea navală desfăşurată în ultima vreme de marina militară rusă în zona Europei este superioară celei din timpul Războiului Rece, a declarat, într-un interviu acordat agenţiei Reuters, amiralul american Michelle Howard, care conduce forţele navale ale SUA în Europa şi Africa şi comandamentul militar al NATO de la Napoli.

Ea a subliniat că armata rusă şi-a intensificat operaţiunile navale în ultimii ani, deşi flota militară a Rusiei este mai redusă ca dimensiuni faţă de cea a fostei Uniuni Sovietice.

Michelle Howard şi-a susţinut afirmaţia dând ca exemple trimiterea portavionului Amiral Kuzneţov în Marea Mediterană, intensificarea activităţii de patrulare în Atlanticul de Nord şi în regiunea Arctică, deplasările de submarine în Marea Neagră şi desfăşurarea semnificativă de submarine ruse în afara zonelor limitrofe Rusiei.

Rusia ‘are o marină militară globală, înţeleg acest lucru, dar activitatea în acest teatru de operaţiuni a sporit substanţial în ultimii ani’, a insistat Michelle Howard. Ea a avertizat în acest context că există riscul ca statele membre ale NATO să-şi concentreze atenţia pe zonele aflate în proximitatea lor şi astfel să neglijeze operaţiunile desfăşurate de armata rusă în alte spaţii.

sursa: antena3.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.