Ar putea fi marea șansă a României în lupta cu coronavirusul. Un român vine cu o soluție salvatoare

Centrul medical universitar Radboud și UMC Utrecht vor cerceta dacă lucrătorii din domeniul sănătății sunt mai bine protejați împotriva noului coronavirus după o vaccinare împotriva tuberculozei.

Vaccinul BCG (Bacillus Calmette-Guérin) nu protejează în mod direct împotriva coronavirusului, dar stimulează sistemul imunitar.

Acest impuls poate oferi o protecție suplimentară împotriva unei infecții cu coronavirus, astfel încât mai puține persoane vor fi afectate de virus și o eventuală infectare cu COVID-19 va fi, de asemenea, mai ușoară, potrivit Centrului medical universitar Radboud.

Cercetările anterioare arată că un astfel de impuls al sistemului imunitar cu BCG oferă o protecție mai mare împotriva gripei, dar nu se știe dacă acest lucru se aplică și altor infecții, cum ar fi corona, relatează spitalul universitar.

„Acesta este tocmai motivul acestei cercetări”, spune omul de știință de origine română, profesorul de medicină internă experimentală la centrul medical universitar Radboud, Mihai Netea.

Un număr de 1.000 de angajați pot participa la Radboudumc, UMC Utrecht și alte spitale. „Jumătate dintre ei primesc vaccinul BCG, cealaltă jumătate placebo”, spune Marc Bonten, profesor de epidemiologie moleculară a bolilor infecțioase la UMC Utrecht.

„Dacă se dovedește că vaccinul oferă într-adevăr o protecție suplimentară, îl putem oferi și altor angajați.”, declară profesorul Nedea.

România, singura țară UE care face vaccinul BCG la naștere. Ar putea fi șansa noastră în lupta cu actualul virus, COVID-19.

sursa: nieuws.nl

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.