Astrofizicienii lansează o ipoteză terifiantă- ”Energia fantomă”, marele pericol al Universului

foto: Pittsburgh Post-Gazette

Descoperire macabră făcută de astrofizicieni. Există pericolul ca energia „întunecată”, care a ajutat la crearea Universului, să ducă și la distrugere, scrie evz.ro.

Astrofizicienii sunt terifiați de descoperirea pe care au făcut-o recent. Aceștia au ajuns la concluzia că energie întunecată, denumită și energia „fantomă”, ar fi ajutat la crearea Universului, dar l-ar și putea distruge foarte ușor.

Când Universul avea doar 100.000 de ani – o masă în expansiune de particule şi radiaţie – a apărut un nou câmp de energie. Aceasta a acoperit spaţiul cu un anume tip de antigravitaţie cosmică, ducând la accelerarea expansiunii Universului, scrie New York Times.

Apoi, după alţi 100.000 de ani, noul câmp a dispărut, nelăsând altă urmă decât un Univers cu o dezvoltare mai rapidă.

Astrofizicienii s-au concentrat mai mult asupra efectelor câmpurilor asociate cu particulele numite axioni. Dacă un astfel de câmp și-ar fi făcut apariția când Universul avea doar 100.000 de ani, ar fi produs cantitatea de energie necesară pentru a umple un gol imens. Cercetătorii au numit această forţă teoretică „energia întunecată timpurie”.

„Am fost surprins să văd cum funcţionează”, a precizat Marc Kamionkowski, cosmolog la Johns Hopkins care a participat la studiu.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.