Avertismentul unui general american: „Vine un război!”

„Vine un război” – este avertismentul comandantului Corpului de pușcași americani, generalul Robert Neller, către trupele americane staționate în Norvegia. El le-a cerut militarilor să fie pregătiți, relatează Fox News, citează libertatea.ro.

„Sper să mă înșel, dar vine un război. Sunteți într-o luptă aici, o luptă informațională, o luptă politică, doar prin prezența voastră”, le-a spus generalul Robert Neller militarilor americani aflați la o bază din Norvegia, în timpul unei vizite. Generalul a afirmat că există posibilitatea ca în viitorul apropiat Rusia și teatrul din Pacific să devină următoarele zone majore de conflict.

Mai mult, el a afirmat că SUA și-ar putea muta atenția din Orientul Mijlociu către Europa de Est, menționând conflictele Rusiei cu Ucraina și Georgia. El le-a spus pușcașilor marini că ar trebui să fie pregătiți pentru o „luptă uriașă”.

Sergentul-major Ronald Green a transmis un mesaj similar. „Nu uitați de ce sunteți aici. Ei sunt cu ochii ațintiți. La fel cum și voi stați cu ochii pe ei. Avem 300 de pușcași marini aici. Putem ajunge de la 300 la 3.000 peste noapte”, a spus el.

Cu o zi înainte, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, le-a spus trupelor de la baza militară americană Fort Bragg că „se adună nori de furtună” deasupra Peninsulei Coreene. Nu este clar însă dacă aceste comentarii au fost mai mult decât o retorică motivațională, notează sursa citată.

Potrivit Fox News, vizita oficialilor americani în Norvegia coincide cu sporire tensiunilor dintre SUA și aliații NATO, precum și Rusia. Moscova a avertizat Norvegia că decizia de a prelungi găzduirea unui contigent de trupe americane până la finalul anului 2018 va afecta negativ relațiile bilaterale.

sursa: publika.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.