Băutura banală care ajută la prevenirea cancerului. Ce spun specialiștii din domeniu

foto: MIRACOLUL NATURII

Cercetătorii spun că ceaiul de muşeţel ajută la prevenirea cancerului. Ceaiul conţine o substanţă chimică, apigenina, care anihilează anumite “puteri” ale celulelor canceroase.

Oamenii de ştiinţă de la Ohio State University au constatat că apigenina blochează capacitatea celulelor cancerului de sân de a trăi mai mult decât celulele normale, stoparea răspândirii lor şi le face mai sensibile la terapiile cu medicamente.

Ceaiul de muşeţel, pătrunjelul şi ţelina sunt cele mai abundente surse de apigenină, element găsit deasemenea în multe fructe şi legume recomandate de dietele mediteraniene.

Elementele chimice ale muşeţelului corectează anomaliile din moleculele ARN purtătoare de informaţii genetice, responsabile în aproximativ 80 la sută din cazurile de cancer.

“Ştim că trebuie să mâncăm sănătos, dar de cele mai multe ori nu cunoaştem mecanismele reale pentru care avem nevoie de asta” declară Andrea Doseff, profesor de genetică de la Ohio State University. “Vedem efectul benefic asupra sănătăţii adus de acest element nutritiv. În relaţia sa cu un set de proteine specifice, apigenina restabileşte profilele normale în celula canceroasă. Considerăm că poate avea o valoare extrem de mare din punct de vedere clinic şi ca strategie în prevenirea cancerului.” a continuat domnia sa.

Multe studii de până acum au dovedit asocierea consumului unor alimente specifice cu ameliorarea unor boli, în special cu afecţiunile cardiace, însă modul în care moleculele elementelor nutritive acţionează în producerea acestui fenomen este departe de a fi explicat.

Cercetătorii spun că apigenina este legată de aproximativ 160 de proteine din corpul uman. Alte elemente nutritive, numite “nutraceutice” au fost identificate în procesele metabolice ale “alimentelor sănătoase”.

În contrast, medicamente sunt făcute să acţioneze asupra unei singure molecule specifice, efectele lor secundare fiind cunoscute în general doar pe termen scurt şi mediu.

“Prin aplicarea acestui nutrient declanşăm o adevărată maşinărie de ucis celulele cancerigene” spune profesorul Doseff.

Efectele benefice ale nutraceuticelor nu se limitează doar la cancer, cercetătorii demonstrând proprietăţile lor anti-inflamatorii şi sugerând multe alte beneficii pentru sănătate care pot apare în timp.

sursa: miracolulnaturii.privireinviitor.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.