Bolile la care te expui, în funcție de meseria practicată

foto: Taylor & Scott Lawyers

De la praful inhalat până la la statul pe scaun, condițiile de la locul de muncă pot duce, în timp, la apariția unor afecțiuni grave de sănătate.

Pe lângă riscul de accidentare, caracteristic multor profesii periculoase, există meserii care provoacă, în timp, boli profesionale. Printre meseriile persoanelor depistate cu boli profesionale sunt sudor, electric, vopsitor, lăcătuş, laminator, zincuitor, electrician, violonist și altele.

Deși sunt de multe ori invidiați pentru faptul că stau pe scaun o mare parte din zi, angajaţii care lucrează mult în faţa calculatorului sunt mai predispuși să sufere de dureri de spate insuportabile, dureri de cap și ochi, notează clicksanatate.ro.

Poziţia incorectă pe scaun şi lipsa pauzelor scurte şi dese dăunează coloanei vertebrale.

Periculoase sunt și meseriile care se practică la fabricile şi terenurile agricole.

Muncitorii din fabrici sunt nevoiţi să suporte zgomotul puternic pe care-l fac aparatele industriale. Acelaşi lucru şi pentru cei care lucrează cu maşini agricole.

Dacă în timp oamenii ajung să capete „imunitate“ la zgomote agresive, iată că decibelii peste limita normală îi pot lăsa fără auz.

Constructorii sunt şi ei ameninţaţi să rămână fără auz din cauza nivelului ridicat de zgomot la care sunt expuşi zilnic.

În plus, se estimează că persoanele care lucrează în aceste condiţii riscă să facă atac de cord, iar riscurile cresc uşor după depăşirea pragului de 60 de decibeli.

Gradul de suportabilitate şi care nu creează probleme organismului uman este de 20 – 30 de decibeli.

Periculoasă este și meseria de medic sau ospătar. Pentru că stau mult timp în picioare, aceste persoane pot fi afectate de varice. Aceeași problemă se înregistrează și la profesori, vânzători, frizeri.

O altă categorie de oameni care poate să sufere din pricina venelor varicoase sunt cei care trebuie să ridice greutăţi la locul de muncă.

Personalul din saloanele de frumuseţe şi frizerie este expus riscului de a suferi de eczeme şi dermatite de contact.

Acestea sunt afecţiunile întâlnite frecvent în industria chimică. Din cauza substanţelor folosite la vopsit sau la coafat, persoanele care sunt expuse chimicalelor se pot confrunta şi cu alergii, astm şi chiar cancer.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.