Bromelaina sau ce nu vor marile companii farmaceutice să știi

foto: Natura Noastra

Bromelaina este un supliment enzimatic ieftin cu multe utilizari si beneficii pentru sanatate. Desi enzimele nu capata prea mult respect, totusi, sunt considerate mai importante functional decat vitaminele si mineralele.

Fara enzime, hrana nu poate fi descompusa in partile constitutive nutritive, iar enzimele sunt necesare pentru cele mai multe activitati celulare metabolice.

Bromelaina, care nu trebuie confundata cu bromalina farmaceutica, este o enzima proteolitica sau proteaza gasita cel mai din abundenta in miezul ananasului. Proteazele sau enzimele proteolitice sunt necesare pentru a digera proteinele complete gasite in carne.

Gatirea carnii distruge cea mai mare parte a enzimelor necesare pentru a descompune proteinele complete ale carnii in aminoacizi pe care corpul ii poate folosi.

Aceasta solicita pancreasul pentru a crea mai multe enzime proteolitice pentru ca intestinul subtire sa descompuna proteinele carnii. Aceasta solicitare poate duce in mod potential la cancer de pancreas. Dar ceea ce este mai probabil, diversiunea functiilor pancreasului datorata descompunerii proteinelor carnii deturneaza pancreasul de la alte functii pe care enzimele proteaze le indeplinesc pentru a te mentine sau a te face sanatos.

Bromelaina ajuta la tratarea multor maladii moderne si a cancerului

Suplimentele cu enzima proteolitica bromelaina ofera multe beneficii de sanatate dincolo de digerarea proteinelor complete. Acestea sunt dificil de digerat. De aceea doar enzimele proteolitice actioneaza – ele sunt destul de dure pentru a sparge proteinele. Si daca sunt destul de dure pentru aceasta, ele pot ajuta si in alte domenii.

Proteaza bromelaina poate dizolva tesutul cicatricelor interne create de inflamare. Pe langa calmarea zonei inflamate, aceasta inlatura si ascunzisurile unde se pot infiltra agentii patogeni. Tesutul cicatricelor care ramane este ca un adapost pentru multiplicarea patogenilor care invita boala pentru o vizita pe termen lung.

Bromelaina ajuta la recuperarea dupa raniri si operatii chirurgicale. A fost testata clinic pentru a se dovedi ca amplifica recuperarea dupa operatii. Unii naturopati o recomanda pentru a fi luata inainte si dupa procedurile chirurgicale, inclusiv cele dentare.

Intrucat celulele canceroase sunt protejate de globulele albe “ucigase” ale sistemului imunitar printr-un perete proteic, orice tratament anticancer poate fi amplificat prin adaugarea suplimentelor de bromelaina. Dr. Nicholas Gonzalez utilizeaza propriul lui tip de enzime proteolitice impreuna cu versiunea proprie a inovatiilor de succes ale lui William Donald Kelley pentru vindecarea cancerului cu enzime (http://www.naturalnews.com/030050_dentist_cancer.html).

Enzimele utilizate de Kelley si Gonzalez sunt superpremium, utilizate in cantitati mari, si scumpe. Ele sunt calea principala de atac, un fel de biochimicale naturale pentru cazurile serioase de cancer. Dar suplimentele cu proteaza bromelaina sunt foarte ieftine, si pot fi utilizate ca suport suplimentar cu oricare alt tratament anticancer.

Un alt rol pe care il joaca bromelaina cu enzimele sale proteolitice dure este spargerea cheagurilor ce incep sa se formeze printre plachetele sanguine. Aceasta este o veste buna pentru oricine are de-a face cu probleme cardiovasculare. Toate acestea sunt functii care sunt de asteptat de la o enzima proteaza dura.

Dar stai! Sunt mai multe! Unele cercetari indica faptul ca bromelaina este antivirala si antibacteriana. Poate fi utilizata pentru a ajuta la vindecarea bronsitei si pneumoniei. Cercetarile facute in Germania au aratat ca suplimentele orale cu bromelaina amplifica functionarea sistemului imunitar. Alte cercetari indica faptul ca hormonii citokine fabricati in globulele albe ale sangelui sunt si ei intariti de bromelaina.

Utilizarea bromelainei

Dozele terapeutice de bromelaina sunt cuprinse intre 300 si 1500 mg pe zi. O sursa recomanda sa nu se depaseasca 3000 mg intr-o singura zi. Dr. Richard Cohen recomanda sa se ia bromelaina in afara meselor daca este utilizata in scop terapeutic. Aceasta elibereaza enzimele de functia de digerare a hranei pentru ca ele sa indeplineasca alte functii de ajutor pentru sanatate.

Sursele pentru acest articol includ:
http://www.naturalnews.com/026064_pi…in_cancer.html
http://www.thehealthierlife.co.uk/na…ies-00075.html
http://www.healthiertalk.com/health-…bromelain-4135
http://www.arborcounty.com/bromelain.asp
http://www.naturalnews.com/032951_ca…e_enzymes.html – Bromelaina

Sursa:viataverdeviu.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.