”Cafeaua de pătrunjel” are efecte imediate asupra sănătății organismului

Doctorul Virgiliu Stroescu este endocrinolog și specialist în nutriție. ”Cafeaua” din pătrunjel nu conține boabe de cafea, ci pătrunel. Aceasta mai este cunoscută și sub numele de ”cafeaua lui Virgil”. Iată cum se prepară.

A scobit o ceapă roșie, a umplut-o cu miere de albine, apoi a lăsat-o la macerat 8 ore. După ce vei afla motivul, vei încerca și tu

Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– pătrunjel verde (2-3 linguri)
– ulei de măsline (o lingură)
– o lămâie
– miere (o lingură)

Spală pătrunjelul, rupe-l în bucăți, apoi pune-l în blender. După aceea adaugi mierea, sucul lămâii și uleiul de măsline. Totul se lasă în blender pentru câteva secunde, până se obține un amestec omogen. Vei obține un suc de culoare verde intens. Acest preparat este considerat de doctorul Stroescu un tonic ce aduce beneficii nu numai la nivel fizic, dar și la nivel psihic. După 20 sau 30 de minute de când bei această ”cafea”, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”.

Pătrunjelul este o sursă importantă de vitamina C. Din 30 de grame de pătrunjel îți poți lua 54 % din doza zilnică necesară de vitamina C. De asemena, dacă vei consuma 30 de grame de pătrunjel acoperi 14 % din doza zilnică de vitamina A, 12 % din necesarul de acid folic și 10 % din necesarul zilnic de fier.

De asemenea, în pătrunjel se găsesc și minerale care aduc beneficii corpului. Printre ele se numără calciul, magneziul, potasiul, cuprul, fosforul, zincul și manganul. De asemenea, este o sursă importantă de fibre, dar și de alte vitamine cu excepția vitaminelor menționate anterior. În pătrunjel se găsesc vitaminele B1 și B3.

Așadar, ”cafeaua” din pătrunjel poate fi consumată pentru că aduce beneficii organismului. Se prepară ușor, iar rezultatele sunt unele care se vor observa imediat. Poți încerca și tu această rețetă a doctorului Virgiliu Stroescu.

SURSA: sanatosi.info

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.