Care sunt secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc aproape niciodată

Unele persoane nu se îmbolnăvesc, deşi îşi petrec timp lângă cineva care are gripă, o răceală ori o viroză, şi te întrebi, cu siguranţă, care este secretul lor, scrie realitatea.net.

Iată ce trebuie să faci, astfel încât să îţi întăreşti şi tu imunitatea şi să fii la adăpost de boli:

1. Suplimente cu vitamina C

Mai multe studii au arătat că vitamina C creşte imunitatea. De aceea, asigura-te că nu ai carenţe de vitamina C în organism. O poţi lua în mod natural, din citrice, patrujnel, ardei gras, spanac, roşii, căpşuni, zmeură, varză. De asemenea, poţi lua şi suplimente cu vitamina C.

2. Odihna, foarte importantă

Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care dorm între cinci şi şapte ore pe noapte sunt cu 30% mai predispuşi răcelilor, mai ales când stau în preajma persoanelor care suferă de o infecţie respiratorie.

Cei care dorm mai mult de şapte ore îşi reduc riscul de a contracta o boală cu până la 17%.

3. Elimină stresul din viaţa ta

Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sistemului nostru imunitar şi este imposibil de evitat. Însă, dacă găseşti modalităţi prin care să îl elimini uşor din viaţa ta, totul devine mai simplu. Astfel, poţi alege să practici yoga şi meditaţia.

4. Măsurile de igienă, foarte importante

Că să stai departe de bacterii şi de virusuri, sunt foarte importante măsurile de igienă. Astfel, spală-te pe mâini de fiecare dată după ce foloseşti toaleta sau după ce ai mers cu mijloacele de transport în comun.

5. Fă sport

Sportul aduce multe beneficii organismului, printre care se numără şi creşterea rezistenţei şi întărirea imunităţii. Mergi la sala de două-trei ori pe săptămână, dacă nu vrei să te îmbolnăveşti, când toţi cei de la serviciu sunt bolnavi, scrie sfatulmedicului.ro.

sursa: publika.md

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.