Câteva secrete ca să-ți învingi frica

foto: African Leadership Magazine

Opusul fricii este încrederea în sine. Cele mai importante frici care împiedică evoluția sunt: frica de respingere, frica de a nu fi la înălțimea unei situații, frica de lipsuri, frica de succes, frica de a pierde.

Frica de respingere

Frica de respingere, frica de a nu fi iubit și acceptat este plină de durere. Cu toții avem nevoie să fim iubiți. Frica de respingere împiedică progresul. Marele paradox este că pentru a reuși, trebuie să fim dispuși să fim respinși și să depășim eșecurile. Eșecul deschide poarta spre reușită și de fiecare dată când suntem respinși, trebuie să acceptăm și să o luăm de la capăt. În spatele fiecărui refuz și al fiecărui eșec se află succesul. Leacul pentru frica de respingere este imaginea mentală cât se poate de detaliată cu ceea ce dorești să ți se întâmple.

Frica de a nu fi la înălțime

Este a doua frică ce creează blocaje. Crezând că nu poți, te blochezi refuzând constant acțiunea. Convingerea că nu ești capabil te împiedică să evoluezi. Și cu cât stai mai mult în această stare, cu atât mai mult se consolidează și frica ta. Cheia acestei situații este acțiunea, pentru că acțiunea ucide frica.

Frica de lipsuri

Cei mai mulți oameni sunt lipsiți de energie în loc să debordeze de energie. Asta se întâmplă din cauza minții care nu este bine programată. Totul începe cu gândurile noastre, care generează emoții. Gândurile despre lipsuri produc emoții și sentimente despre lipsuri, iar comportamentul și atitudinea vor fi ale unei persoane plină de lipsuri și de frici. Dacă, dimpotrivă, dezvolți permanent gânduri despre abundență, iubire, recunoștință, siguranță și fericire și emoțiile tale vor fi pe măsură și vor atrage rezultate bune. Concentrându-te, pur și simplu, pe ideea de abundență, ca într-un joc, o vei atrage în viața ta.

Frica de succes

Tot mintea este aceea care te împiedică să obții ceea ce dorești, spunându-ți că e prea frumos ca să fie adevărat, că un anumit lucru nu este pentru tine sau că nu-l meriți. Remediul pentru a te elibera de teama de succes este să-ți repeți de câteva ori pe zi și să te și convingi că meriți tot ce este mai bun. Ancorându-te de acest gând, el va intra în subconștientul tău.

Frica de a pierde

Teama de a pierde te paralizează, atrage eșecurile și te împiedică să acționezi. Schimbarea mentalității și a tiparelor obișnuite este remediul împotriva fricii de a pierde. Repetă zilnic că te-ai născut pentru a învinge și că vei reuși în tot ce ți-ai propus. Când vei reuși să te identifici cu acest mod de a gândi, viața ta se va schimba.

sursa: mistica.ro

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.